Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Rónai Egon megtörte a csendet, megszólalt Magyar Péter ügyében

2024. június 15. 09:31

A műsorvezető szerint ő egy ponton lezárta a vitát, Magyar Péter folytatta.

2024. június 15. 09:31

Nyitókép: Rónai Egon Facebook-oldala

Rónai Egon a Facebook-oldalán kommentálta a Magyar Péterrel fennálló vitás helyzetét. Az ATV műsorvezetője elismerte: 

egy ponton valóban hibázott, de ő lezárta a vitát, s Magyar Péter folytatta azt.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, még hétfőn kerekedett botrány abból, hogy egy összeszólalkozás után Magyar Péter kivonult Rónai Egon műsorából. A műsorvezető az eset után közvetlenül egy kommentben már reagált a történtekre, és azt írta: 

sajnálja, ami történt, de továbbra is várják Magyar Pétert a műsoraikban.

Vizsgálódik a BRFK

Az ügy azonban itt még nem állt meg, mivel Magyar Péter a stúdióból való távozása után két posztban is már-már sértő megjegyzéseket tett a csatornára, és vallási hovatartozásuk alapján listázta a szerkesztőket, névvel beazonosíthatóan. 

Bár Magyar Péter a „listázós” bejegyzését utólag módosította, a Facebook és a szemfüles felhasználók nem felejtenek. Az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) is feljelentést tett az ügyben. Tényi szerint ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal való visszaélés vétsége.

Sajtóértesülések szerint a BRFK nem ült sokáig az említett feljelentésen: szerdára már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Ezt is ajánljuk a témában

„Kedves Egon! Kérem, hallgasson a nézőkre...”

Rónai fenti kijelentése után még napokig téma volt Magyar Péter távozása a műsorból. A műsorvezető szerdai posztja alatt is felhánytorgatták a nézők az incidenst. 

Egyikük például ezt írta: Egyikük például azt írta: „Kedves Egon! Kérem, hallgasson a nézőkre – 

sok értelemes hozzászólás is van az odalán és sokan kedvelik Önt az eddigi teljesítménye miatt. 

Fontolja meg, hogy ebből a helyzetből valahogy elegánsan, diplomatikusan kilép, mert az ATV tulajdonosa maximum annyit érez majd a következőkben, hogy a nézőszám csökkenése miatt kevesebb lóvé lesz a zsebében, de az Ön szakmai hitelessége súlyos csorbát szenvedhet – ez már most látszik…”

„Ráadásul arra még nem válaszolt senki, hogy miért a megafonos Bohár Dániel kapta meg elsőként a hétfői interjú videóját – szinte azonnal, amint Magyar Péter kilépett a stúdióból és a videó még nem volt fenn sem a honlapon vagy YouTube-csatornán – így vélhetően a szerkesztőségből küldték neki direktben” – fűzte hozzá a kommentelő.

Rónai Egon erre a kommentre pénteken válaszolt. Mint fogalmazott, „tudomásom szerint nem tőlünk kapta Bohár a felvételt – bárki rögzítheti, szokták is, vágják is, nem is minden esetben jogszerűen. (...) 

A nézői kritikákról: azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval. 

Ám ha figyelmesen megnézné (valaki) a felvételt, én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom” – idézte fel a műsorvezető.

Megszólalt a MÚOSZ elnöke is

A történtek utáni napon a Mandiner kérdésekkel fordult Kocsi Ilonához, a MÚOSZ elnökéhez.

Arra a kérdésünkre, hogy mi az újságíró szervezet véleménye arról, hogy Magyar Péter kivonult az ATV élő műsorából, miután a műsorvezető szembesítette azzal, hogy nem mondott igazat, Kocsi Ilona azt válaszolta, hogy a MÚOSZ ezzel a kérdéssel hivatalosan nem foglalkozott.

Majd a személyes véleményével folytatta. „Úgy vélem, kettős hiba történt: Helytelen volt, hogy Magyar Péter otthagyta az ATV élő műsorát. Egy közszereplőnek tűrnie kell a számára kellemetlen kérdéseket is, és válaszolnia is illik. 

Ugyanakkor egy műsorvezető sem minősítheti a csatorna által behívott vendég magatartását »kutyakomédiának«. Ez sértő. 

Az lett volna célszerű, ha a dosszié átadása után, mely Magyar Péter ATV-s szerepléseit tartalmazta, s melyet Magyar Péter azzal vett át, hogy majd később tanulmányozza, témát váltottak volna” – fogalmazott a szervezet elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 17. 06:37 Szerkesztve
poloska peti az új eltartójàt kereső megélhetési celeb, egon, meg az éjjel nappal minden műsorában a magyar kormány és a magyar politikusok ellen hergelő, uszító, az elért eredményeket folyton degradáló atv propagandistáival menjenek a levesbe
oldcitizen-2
2024. június 17. 05:40
Egon műsora eddig is nézhetetlen volt, 5 percnél tovább sose bírtam. Mondjuk nem annyira ő, hanem sokkal inkább a vendégei miatt.
Reszelő Aladár
2024. június 16. 22:49
MP el akar pusztítani mindent, ami a 2024 előtti világhoz kapcsolódik. Pártokat, médiumokat egyéb szervezetet. Mert nincs rá szüksége. Megmaradnak neki elsősorban a saját közösségi profiljai, ahol kinyilatkoztat , a Partizán, ami árnyékként követi, a Telex ami elmagyarázza és a 444 ami az ellent üti. A többi nem kell. Mehet a levesbe, Egon úrral az élen. Egy sima gratulálós beszélgetés lehetett volna. Cserébe most a foci helyett is ezen rugózunk.
Kybon
2024. június 16. 01:47
AgyarPoloska mindenkit kivégeztetne, aki hajszálnyit is "megsérti". A támogatóit is, minden további nélkül... _
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!