Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Potápi Árpád János: A sikereinkre is emlékezünk a nemzeti összetartozás napján

2024. június 04. 13:06

Minden nehézség ellenére itt vagyunk a Kárpát-medence legnagyobb népeként, és olyan sikereink vannak az elmúlt 104, de főleg az elmúlt 14 évben, amelyekre méltán lehetünk büszkék – mondta el az államtitkár.

2024. június 04. 13:06

Nyitókép: MTI / Miniszterelnökség

A nemzeti összetartozás napja lehetőség, hogy a trianoni békediktátum évfordulóján ne csak a történelmi traumákra, hanem a sikereinkre is emlékezzünk – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 csatorna keddi műsorában.

Potápi Árpád János kiemelte: nem csak vesztes háborúk, levert forradalmak szerepelnek Magyarország történelmében, hiszen 

minden nehézség ellenére itt vagyunk a Kárpát-medence legnagyobb népeként, és olyan sikereink vannak az elmúlt 104, de főleg az elmúlt 14 évben, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

A kulturális és sportsikerek között említette a magyar tudósok, köztük a Nobel-díjasok sikereit, a futballválogatott eredményeit és az olimpiai bajnokokat.

Potápi Árpád János felidézte: 1920. június 4-én 16 óra 32 perckor írta alá a két magyar követ Trianonban a békeszerződést, amellyel Magyarország – a horvát-magyar államszövetséget tekintve – elveszítette területének 71 százalékát, az erdeinek közel 90 százalékát, a gyárainak és a vasútvonalainak több mint a felét.

A létrejött, csonka államot az államtitkár olyan beteg emberhez hasonlította, akinek csak egy lába, egy karja és a szíve maradt meg.

Az 1920 és még inkább a 1990 utáni kormányok számára az volt a kérdés, hogy életben lehet-e tartani ezt a „roncsot”, de „de mivel a szíve megmaradt”, volt remény.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szentkirályi Alexandra

Facebook

Idézőjel

A nemzeti összetartozás napján különösen aktuális emlékeznünk arra, hogy mit vett el tőlünk a két pusztító világháború.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jaznaju-2
2024. június 04. 14:19
Micsoda gyűlölet lakik bennetek! Így csak az tud gyűlölni, aki legjobban önmagát gyűlöli. Szánlak titeket. Szegények!
antal-2
2024. június 04. 14:13
Trainon kizárólag a magyarokon múlott. Senki máson!!! Ha akkor a magyar hadsereg nem teszi le a fegyvert a csak zsidókból álló kormány követelésére hanem fellógatja a zsidajokat meg visszamegy a frontra ahonnan hazaindult ma miénk lenn Svájc, Olaszország, Ausztria, Lengyelországig minden. Helyette a csicska magyar becaicskult a zsidóknak. Hát, ez van csicskák! Ma meg már amúgy sem szültök. Nem kell trianon! Anélkül is kihal a csicska 2080-ra. Istennek legyen hála!
2024. június 04. 14:09 Szerkesztve
A magyar csicskavérről: Annak a Nagy Imrének volt a legszebb koporsója 1989-ben aki felnyomta a magyarokat a szovjeteknek a valaha volt legnagyobb magyar hazugságbeszéddel: "Csapataink harcban állnak!" Gyertek csak bújkáló forradalmárok a szovjet tankok elé. A csicska magyar a 3.60-as kenyér ígéretére azt a pufajkást választotta vezetőjének aki 56-ban a Nyugatinál a menekülő tömegbe géppisztolyozott! Mekkora csicska egy nép! A csicskák fokozták! Arra az unióra szavaztak egy bécsi cukrászdáért amelyik a történelme folyamán mindig és mindig hátbabaszta. Pl. egy Trianonnal...igaz csicskuszok?!!! Mekkora nyomorékok vagytok! Fújjj! Köpni reátok! Nagyívben!!!
antal-2
2024. június 04. 14:02
A magyar csicskavére ekkor jött ki a legjobban! 2000 km messziről hazajöttek a katonák a háború végén. Az Isonzótól hazavánszorogtak, bazdmeg!!! Erre azt mondták nekik: VESZTETTETEK!!! ÉRTED, BAZDMEG?!!!! HAZAJÖSSZ 2EZER KM MESSZIRŐL! NEM A TISZA MEG A DUNA KÖZÉ SZORÍTOTTAK. ELMENTÉL ÉS SZÉTVERTÉL MINDENKIT MÁR MAJDN BEVETTED RÓMÁT. ERRE JÖNNEK AKIKET LEVERTÉL ÉS A SZEMEDBE KÖPIK!: VESZTETTÉL, CSICSKAGECI. MIT TESZ ILYENKOR EGY CSICSKAGECI? LESÜTI A SZEMÉT, LETESZI A FEGYVERT ÉS AZT CSINÁLJA AMIT MONDANAK NEKI. NA, ILYEN EZ A MAGYAR CSICSKAVÉR! DE LEGALÁBB KIHAL 2080-RA. Istennek legyen hála!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!