Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Orbán Viktor főtanácsadója elárulta: az Európai Bíróság döntése után sem változtat a kormány a migrációs politikáján

2024. június 19. 22:36

Készül az előterjesztés, milyen választ adhat a kormány a példátlan bírságra.

2024. június 19. 22:36

Elfogadta az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi paktum közös végrehajtási tervét, amely szerint miden tagországnak hat hónapon belül el kell készíteni egy tervet, hogyan kívánja ezt végrehajtani – erről a témáról beszélt a Hír TV Napi Aktuális című műsorában Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi elmondta, hogy mivel hazánk alapvetően nem fogadja el a migrációs paktumot, ezért nem valószínű, hogy nagy tempóban nekiállnának ennek az ütemtervnek.

A főtanácsadó kitért az Európai Bíróság által hazánkra kiszabott, példátlan mértékű bírsága is, amelynek szerinte nem volt véletlen az időzítése. Ez egy pénzügyi zsarolás – mondta Bakondi, aki részletek említése nélkül elmondta, hogy a kormányon belül készül az előterjesztés arról, hogy milyen lehetőségek vannak a válaszra.

Talán olyan megoldást kell keresnünk, ami az Európai Uniónak jobban fáj, mint nekünk

– fogalmazott a főtanácsadó. 

Bakondi egyértelművé tette, hogy a magyar kormány nem változtat a migrációs politikáján, erre a mostani választás is felhatalmazást adott. A migrácót nem kezelni kell, hanem megállítani – nyomatékosította a kormány álláspontját.  

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:


 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. június 20. 13:14
Még szép, hiszen ha lefeküdnének az EP-nek, az még enneél a büntetésnél is jóval többe kerülne. Okosan be kell hajtani ezt a büntetést a nem termelő jellegű nyugati cégektől.
csapláros
2024. június 20. 10:21
Dixtroy 2024. június 20. 08:08 ..."Úgy tűnik gyuribácsi rendesen befűtött nekünk, ... és szerintem már piros filccel Rutte felrajzolta Orbánra a pontot, ahol hátba fogja szúrni. Faszán indul a nyár!" Lesz itt még ÁLLAMOSÍTÁS, amikor ha nem a Mercédeszre (mert azzal Orbán most állapodott meg), hanem a többi gyárra rakjuk rá a lakatot, ŐKET ZSAROLVA meg, hogy most már csináljanak Ruttéval és a SAJÁT kormányukkal is valamit! Ez egyszer már működött a Mutti idejében, amikor a migrik elárasztottak 2015-ben bennünket és a kezdeti nagy hangból a nő is visszavett és szépen befogadta azt a 15-20 ezernyi pesti pályaudvarokon és a környékén dokkoló kaporszakállút !
csapláros
2024. június 20. 10:16
ekeke1csapláros 2024. június 20. 03:12 ..."Azért mert ennek a pofázásnak és a hülyeségnek az lett az eredménye hogy az ország pénze a brüsszeliták kezében van. És röhögnek rajtunk meg a hülyeségünkön. Napi 1 millió euró, mi?"... 2006 óta PRÓBÁLNAK és lehet, hogy a nagy semmiért tényleg röhögnek rajtunk a Brüsszeliták, más megfogalmazásban a Magyarországot és a magyarságot szarba nem néző LIBERÁLNÁCIK, ahogyan a Dávidon is röhöghetett anno Góliát. A valóságban a PÉNZÜNKET AKARTÁK és akarják. Orbán EDDIG jól védekezett, hogy picsán rúgta az IMF-t és a nemzetközi devizapiacra vitte a Forintot. Ott bárhogy is támadták a devizát, attól a Forint 10 éven át tartotta a 320 Ft/Eu sávot, a válság és a nemzetáruló aknamunka hatására ez mára 380-390 Ft/Eu-n stabilizálódott, DE A PÉNZ bennmaradt az országban és ÚJ BERUHÁZÁSOKBA, újabb pénzeket fialóba lett fektetve ! (Ja: ellopták TŐLÜK, NEKÜNK !)...
Dixtroy
2024. június 20. 08:08
Úgy tűnik gyuribácsi rendesen befűtött nekünk, Seggóni mellett fog ülni az ecrben Sária Illés terroristapunci, mert az kurvára rendben van, a drakulás fiúkák, hiszen nincs is annál jobb, és a nagy jobboldali egység ilyen félrenézős csendben kiúszik a képből. Cserébe megbüntetnek a migrók miatt, a "békekonferencián" elmondják, hogy hogyan háborúznak tovább, és szerintem már piros filccel Rutte felrajzolta Orbánra a pontot, ahol hátba fogja szúrni. Faszán indul a nyár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!