Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Mi a demokrácia ma?

2024. június 29. 11:15

A Nyugat azért büntet bennünket, hogy legyünk ugyanolyanok, mint ők.

2024. június 29. 11:15
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép: URS FLUEELER / POOL / AFP

„Mi a demokrácia ma? Fontos kérdés, megválaszolásra vár, annál is inkább, mert az a szervezet (szövetség?), amelyhez tartozunk, állandóan a demokráciát kéri számon rajtunk, s a teljes hasonulást óhajtja, hogy cserébe odaadja a törvény szerint amúgy is járó pénzt, továbbá megveregesse a vállunkat.

Mi a demokrácia ma? Semmi. Vagy mégis inkább – valami: üresség, hazugság, igazságtalanság és igaztalanság, erkölcstelenség, a jó megerőszakolása, minden ép, egészséges, szép és normális megerőszakolása, folyamatos erőszaktétel a józan észen és ép erkölcsökön, a bűn, az ocsmány, a rút, az abnormális apoteózisa. 

»Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítják fel önigazolásra« – most rúgta ránk az ajtót Camus ötvenes évekbeli jóslata. Ma ez a demokrácia.

Mi a demokrácia ma? Önfelszámolás, önelveszejtés, öngyilkosság. A Nyugat öngyilkossága. Mi a demokrácia ma? A woke és minden egyéb undorító, elviselhetetlen diktatúrája.

Hat éve történt, négy évvel ezelőtt írtam:

»Egy iraki migráns, bizonyos Amir brutálisan megerőszakolt egy tízéves kisfiút egy Bécshez közeli fürdőben. Azzal védekezett, hogy négy hónapja nem látta a feleségét, és hirtelen »erős késztetést érzett, hogy megerőszakolja a gyermeket«. Az osztrák legfelsőbb bíróság pedig felfüggesztette az egyik vádpontot, mondván, mivel a migráns nem tudott németül, nem tudhatta egyértelműen, hogy a kisfiú nem egyezett bele a szexbe. Ma ebben a világban vagyunk kénytelenek élni. Ez a megdöbbentő és bicskanyitogató eset pedig a legegyértelműbb, legkézzelfoghatóbb példája Camus igazságának.«

Négy év telt el. S már akkor erős késztetést érzett minden normális ember, hogy ezeket eltakarítsa innen. S nemcsak az Amirokat, hanem azokat is, akik az ilyen ítéleteket hozzák. Ugyanis Amir és bírái feltételezik egymást. 

Roger Scruton írta a Futóbolondok, csalók, agitátorok – Az újbaloldal gondolkodói című munkájában:  »Olykor nemcsak arra akarja használni a jogot«

(a törvényhozó és a törvényalkalmazó – B. Zs.),

hogy igazságtalanságokat orvosoljon, hanem hogy új társadalmi rendet hozzon létre valamilyen »politikai erkölcsiség« szellemében, ahogy Dworkin értelmezi az amerikai alkotmányt. Az ő szemé­ben a törvény nem jogok, kötelességek és eljárásrendek összefoglalása, amelyek implicite érvényesülnek a precedensjogi rendszerben is, hanem az új, liberális társadalom váza. A radikális törvényhozót semmi sem gátolja meg abban, hogy olyan jogszabályokat alkosson, amelyek sértik az igazságosság elvét, például előjogokat adnak egyeseknek, mások javait elkobozzák, valaki jogait személyes vagy politikai célokból egyszerűen megvonják. Ennek egyik jele, amikor a jog céljaként és az eljárás fő szabályozó elveként a »társadalmi igazságosságot« kezdik el a természetes igazságérzet helyett emlegetni.«

A jog mint az új társadalmi rend létrehozásának eszköze – ez történik most Nyugaton, és ezt kell demokráciának nevezni. Ezt is. 

A háttérben pedig itt is megtaláljuk a sátán követét, a vén gazembert, a »nyitott társadalom« megszállottját, a liberális Hitlert, az antitradicionalista Sztálint, Sorost, aki fölöttébb jelentős összegeket áldoz bírák és ügyészek »érzékenyítésére«

 – értsd: képezd ki őket arra, hogy a jogot az új társadalmi rend létrehozására használják, ennek okán például bizonyos, mostantól privilegizált társadalmi csoportokra – migránsok, homoszexuálisok és egyéb ­LMBTQ akárkik, feketék stb. – más törvények vonatkozzanak, kapjanak előjogokat, s ha bűnt követnek el, akkor se kapják azt a büntetést ezentúl, amit más, nem privilegizált társadalmi csoportok – fehérek, keresztények, heteroszexuálisok stb. – kapnának.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. július 01. 10:33
Az USA-ban pont most kapott rettentes léket ez a hozzáállás az úgynevezett Chevron doktrína legfelsőbb bíróság általi elkaszálásával. Eddig meg nem választott hivatalnokok szabadon értelmezhették a törvényeket és fellebbezni is csak a hivataloknál lehetett. Mostantól a törvény betartatásának mikéntje is visszakerült a kongresszushoz, azaz a választott képviselőkhöz.
Valodi
2024. június 30. 17:18
Orbán Viktor már 2015-ben figyelmeztetett: "Az EU-nak átfogó tervre van szüksége, hogy a válságra reagáljon. Olyanra, amely megerősíti a hatékony irányítást a menedékkérők áramlásai fölött úgy, hogy az biztonságos, rendezett módon menjen végbe, és olyan ütemben, amely tükrözi Európa képességét befogadásukra. Annak érdekében, hogy a terv átfogó legyen, annak ki kell terjednie Európa határain túl. Kevésbé bomlasztó és sokkal kevésbé drága, ha a potenciális menedékkérőket jelenlegi helyükön vagy ahhoz közel tartjuk."
lofejazagyban-2
2024. június 30. 16:29
nem, Nyugat azt akarja, hogy csicskák legyünk és ne pofázzunk vagy kérdezzünk visza. Ehhez mindig talál egy komprádor végrehajtó réteget, meg egy politikai megváltásban reménykedő réteget, akik korábban a moslékra, most a PISA-ra szavaztak.
alexandrosz-2
2024. június 30. 14:30 Szerkesztve
Ne hitlerezz kóserkonzervativ szar bajer. Volt népszabadságosként és nyilasunokaként is hiteltelen szar vagy, aki összemaszatolná a 45 éves zsidó kommunista gyilkolást a 12 évnyi hitleri, bukott kisérlettel, holott az egyik víz, a másik tűz. Az egyiket eltakarította a zsidó világhatalom, a másik még a nyakunkon ül, zsidóstól. Mindekközben vétótlan köpcös geci a zsidesszel és veled te hazug szar bevette prüsszhellt, jól láthatóan! A saját szarotokat is megetették veletek a szövetségeseitek. Ti pedig pedig csámcsogva faljátok a szarotokat és hazudoztok, mintha mi sem történt volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!