Vadrózsa, a kiátkozott polgári oázis Buda szívében
Az 1900-as évek első felében épült polgári villa sok mindent látott már, művészektől, politikusoktól az elitig, mégis az ételekről marad emlékezetes, pedig a szakma úgy tesz, mintha nem is létezne.
Ötletes újítással állt elő a világhírű étterem a 130. születésnapja alkalmából.
Fotó: MTI/Soós Lajos
Különleges menükkel ünnepli 130. születésnapját a Gundel étterem, amely étlapra tette a korábban náluk vendégeskedő hírességek által fogyasztott ételkülönlegességeket.
Elsőként II. Erzsébet királynő 1993-as budapesti látogatásának állít emléket a fővárosi étterem, július elején tíz napon át bárki megkóstolhatja az akkor felszolgált négyfogásos menüsort.
Mint ismert, a válogatást ihlető II. Erzsébet brit királynő, valamint férje, Fülöp edinburghi herceg 1993. május 4-én Göncz Árpád köztársasági elnök meghívására érkezett Magyarországra. Antall József miniszterelnök és felesége másnap, május 5-én adott ebédet II. Erzsébeték tiszteletére.
A menü része az előétel: lazac magyar spárgával, galambesszencia, a főétel borjú szűzpecsenye burgonyakoronával, magyar vadrizzsel töltve, és libamájjal töltött kucsmagomba, az édesség vékony, ropogós tésztából sütött korona parféból formált eprekkel, illetve egy 1952-es évjáratú tokaji aszú.