Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Közölte választási programját a háziőrizetben ülő antifa támadó (VIDEÓ)

2024. június 06. 21:23

A Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) által indított Ilaria Salis elmondta, hogy Európában azért akar dolgozni, hogy a hozzá hasonló igazságtalanságot elszenvedő emberek ne maradjanak egyedül.

2024. június 06. 21:23

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Az igazságtalanság és a szélsőjobboldal elleni harcot jelölte meg választási programja céljaként az európai parlamenti választásokon induló olasz Ilaria Salis, aki a magyarországi házi őrizetben felvett videóüzenetet a közösségi oldalakon közölte csütörtökön.

Ilaria Salis a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt. Azt mondta, a nyomkövető emlékezteti, hogy még fogságban van.

Huszonnégy év börtönt kockáztatok, ezért a küzdelmem még nem ért véget”

 – hangoztatta.

Ezt is ajánljuk a témában

Kifejtette, hogy a politika nem számít a szakmájának, mivel „más kontextusban politizál, alulról”. Magát úgy határozta meg, hogy állandó álláshely nélküli, helyettesítésekre hívott pedagógus és antifasiszta. Megjegyezte, hogy letartóztatása az utóbbi másfél évben felborította az életét. Az antifa aktivistát a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) indítja jelöltként az EP-választásokon. Az olaszországi kampányt eddig Ilaria Salis apja folytatta, és most először szólaltak meg a Magyarországon házi őrizetben lévő nő európai programjával kapcsolatosan. 

Salis elmondta, hogy Európában azért akar dolgozni, hogy a hozzá hasonló igazságtalanságot elszenvedő emberek ne maradjanak egyedül.

Célként tűzte ki a minőségi oktatást és az életszínvonal javítását, valamint a szélsőjobboldal és annak diszkrimináló politikájával szembeni küzdelmet. Annak érdekében, hogy „a szolidaritás, ne pedig a félelem legyen Európa őrlángja” – fűzte hozzá.

Apja, Roberto Salis az ANSA olasz hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy lánya lesz az egyetlen EP-jelölt, aki nem adhatja le szavazatát. Hozzátette, hogy a külföldi börtönökben tartózkodó többi 2500 olasz sem élhet szavazati jogával. Ignazio La Russa, a római szenátus elnöke, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt egyik alapítója az FdI milánói kampányeseményén azt mondta, hogy Ilaria Salis a baloldal számára választási eszköz. „Megértem, de mi soha nem tettünk volna ilyesmit, (...) minden oldalnak megvannak a saját hősei” – fejtette ki Ignazio La Russa.

(MTI)

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 11. 12:23 Szerkesztve
Nincs itt semmi látnivaló. Ilyen generációt neveltünk ki. Lesznek itt csúnyább dolgok is, és lesznek, vannak, akik támogatják őket. Lásd: Magyar György. Hogy kik fogják eltakarítani ezt a szemetet, még nem tudjuk. Csak azt, hogy nagyon kemény munka lesz.
lyon-v-2
2024. június 07. 14:45
Hát ez a pofátlanság netovábbja. Agyhalott majmuna.
2024. június 07. 10:17 Szerkesztve
Azért azon érdemes volna elgondolkodni, hogy ki lehet ez a csaj: köztörvényes, erőszakos (életveszélyt okozó) bűncselekményt követett el Budapesten, (jó előre megfontolt szándékkal), elkapták, sittre vágták, azután (még a sitten!) engedték, hogy tv-interjúkat adjon, most "házi-őrizetben" van (no comment), majd előbb-utóbb ki fogják engedni. Az egész dolog elgondolkodtató módon emlékeztet arra a "ciprusi" pofára, aki annak idején a migránstámadást vezette a magyar határon: őt is elfogták, azután némi szarakodás után kiengedték. Bármelyikünk fele ennyi köztörvényes ügy miatt évekig sitten lenne, hogy azután soha többé semmilyen normális munkát ne kapjunk. Tanulság: szerintem mindkettő jó eséllyel valamilyen hárombetűs háttérszervezet tagja, az illető szervezet pedig nyilván olyan érdekérvényesítő képességgel rendelkezik, amivel gyakorlatilag azt csinál, amit akar.
lacika-985
2024. június 07. 08:25
Ez a retkes mocsadékra még a müanyag lakat is rá kell hogy rohadjon , ez soha többé nem lehet szabad ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!