Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kiadták a friss előrejelzést: nagyon durva UV-B sugárzás várható

2024. június 24. 09:15

Hétfőn már csapadékra napközben nem kell számítani, és olyan brutális meleg sem lesz, mint a hétvégén, az erős az UV-B sugárzás miatt azonban vigyázni kell.

2024. június 24. 09:15
null

Nyitókép: James D. Morgan

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés – a délnyugati tájakon kissé több – felhő lehet az égen. Csapadék a reggeli órákban a délnyugati, déli határvidéken még előfordulhat, de napközben már nem várható.

Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Riadót fújtak a meteorológusok, ugyanis hétfőn nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható.

A 7 napos időjárás-előrejelzés szerint a héten folytatódik a nyáriasan meleg idő: sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani. A hét második felében melegedés kezdődik, a hét és a hónap utolsó napján a legmelegebb órákban 29-34 fok valószínű.
 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. június 24. 12:27
Lefordítom újbeszélről magyarra: hétágra süt a nap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!