Karácsony újra kitette a Pride-zászlót a Városházára

2024. június 07. 14:45

A főpolgármester szerint Budapest nagyszerűségét a sokszínűsége adja.

2024. június 07. 14:45

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

„Történhet bármi, mindig és mindenkor ki kell állnunk ennek a városnak az elvei és értékei mellett”, írta a közösségi médián Karácsony Gergely.

Kezdődik a Pride hónap, és mint az elmúlt öt évben, most is kikerült a Városházára a szivárványos zászló. Mert ott a helye.

Mert ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja, mert itt a szerelem az szerelem, a család az család” – írta a főpolgármester.

Ezt is ajánljuk a témában

Mert Budapesten mindenkinek joga van ahhoz, hogy azzá legyen, ami ő maga, céljaival, ábrándjaival, kalandszomjával és a másikhoz való kapcsolódásával 

 – tette hozzá.

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
díszponty
2024. június 13. 13:29
"Mert Budapesten mindenkinek joga van ahhoz, hogy azzá legyen, ami ő maga, céljaival, ábrándjaival, kalandszomjával és a másikhoz való kapcsolódásával". Tételezzük fel, hogy az én ábrándom, célom és kalandszomjam alapján én egy vasaló vagyok és feleségül akarok venni egy vonalzót. Akkor én mármostan mit tegyek? Van jogom ahhoz, hogy egy vasalót válasszak meg akárminek? Különösen érdekes kitétel ez a kalandszomj. Kalandszomjam kielégítésére mi tehetek meg? Levághatom a velem szembejövő fejét? Vagy bármely hivatalba betérve kilógathatom a p@cs@met rózsaszín masnival? S ha nem miért nem? Mert ugye jogom lenne hozzá, hogy az legyek ami én vagyok. ne vegyék el a jogaimat (apropo az ilyesféle jog hol van lefektetve és mi garantálja?) Ezt nem sokszínűségnek hívják, hanem nihilizmusnak és nem az utcai felvonulásra való, hanem a diliház udvarára.
Farkaskoma
2024. június 08. 14:37
Igen, mindenkinek joga van azzá válni, amivé akar, de nekem is jogom van arra, hogy ne fogadjam el.
Robi54
2024. június 08. 13:30
A buzi meg buzi.
Beszélgető
2024. június 08. 10:55
Két nap múlva félárbócra eresztik, a harmadikon leteszik lábtörlőnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!