Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Karácsony Gergellyel erősíti kampányát a korrupciógyanúba keveredett DK-s polgármesterjelölt

2024. június 05. 09:21

Kicsit meglepő időpontban tűnt fel a főpolgármester egy aluljáróban.

2024. június 05. 09:21

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Munkatársunk szerda reggel ismerős hangra lett figyelmes az újpesti aluljáróban.

Mikor megfordult, akkor realizálta, hogy 

Karácsony Gergely főpolgármester áll a DK-s Trippon Norbert standja mellett, és egy szimpatizánsával fotózkodik. 

Az eset azért is érdemel médiafigyelmet, mert 9 óra előtt történt, ami mint ismert, kicsit korai időpontnak számít Karácsony számára.

Illetve, annak a Trippon Norbert polgármesterjelöltnek kampányolt, akivel kapcsolatban a napokban korrupciógyanú merült fel.

A legfrissebb értesülések szerint a DK újpesti polgármesterjelöltje házfelújítását közpénzből finanszírozhatták – Budai Gyula vesztegetés miatt tett feljelentést.

Fotó: Munkatársunktól

Ezt is ajánljuk a témában

Értesülések szerint a DK újpesti polgármesterjelöltje (jelenleg a kerület alpolgármestere) 2019-ben vásárolt egy kerületi ingatlant, majd felújíttatta azt. A Magyar Nemzethez eljuttatott számlák szerint a beruházást a Motingatlan Kft. végezte több tíz millió forint értékben. Csakhogy egy ismeretlen bejelentő elmondása alapján a munkát valójában a SZIN-KER Építő Kft. végezte le.  Ez a cég pedig az érintett időszakban a baloldali vezetésű újpesti önkormányzattal csaknem háromszázmillió forint értékű szerződésben állt.

A Magyar Nemzet arról számolt be korábban, hogy a hatóságok kihallgatták a Motingatlan ügyvezetőjét, aki bevallotta, hogy a SZIN-KER Építő Kft. ügyvezetője évekkel ezelőtt azzal kereste meg, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében. Az ügyletbe belementek, majd csaknem bruttó 23 millió forint értékben ki is állították a számlákat.
Amikor vasárnap este a Magyar Nemzet szerette volna kérdezni az ügyekről a jelenlegi alpolgármestert, és szembesíteni a szerkesztőség birtokába került számlákkal, meglehetősen indulatosan reagált és egyből futásnak eredt, majd egy munkatársa sietett a segítségére, aki biztonsági őröket hívott a stábra.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. június 05. 11:16
TAKARODJ A SITTRE
Kristály
2024. június 05. 10:16
Miért mire számitottak az újpestiek??? 1945 óta ez megy minden az ő tulajdonukban csúszik vagy vándorol. Gyurcsánynak hány cégje van ami állami vagyonból átkerült Gyurcsány vagyonná Piroska anyospajtás intézte Dobrev idesanyja kőkemény kommunista.
tapir32
2024. június 05. 10:03
Az ellenzék aljas halálpárti! Milyen szülők az ilyenek? A gyerekeiket háborúba, halálba küldenék! Megnyomoríttatnák! Pfujj!!! Továbbá úgy gondolom, hogy: A Soros birodalomnak vesznie kell! A nyitott társadalom eszméjének vesznie kell!
Dixtroy
2024. június 05. 09:25
"Karácsony Gergely főpolgármester áll a DK-s Trippon Norbert standja mellett, és egy szimpatizánsával fotózkodik." Csak a punciját értékelte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!