Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Itt a leleplezés! Külföldi pénzből és külföldi szavazatokkal emelték fel Pikó Andrást Józsefvárosban

2024. június 05. 16:33

„Az, hogy Pikó András a Klubrádióból átülhetett a polgármesteri székbe, azt Udvarhelyi Tesszának, a külföldön kiképzett, USA-ból pénzt hozó hazaárulónak köszönheti és köszöni is” – állítja Kocsis Máté.

2024. június 05. 16:33
PIKÓ András

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

A Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán egy új sorozatot indított, melyben bebizonyítja, hogy miként vezették 2019-ben Pikó András jelenlegi józsefvárosi polgármestert külföldi pénzből és külföldi szavazatokkal győzelemre. 

Kocsis Máté az első posztjában arra hívja fel a figyelmet, hogy Udvarhelyi Tessza, aki többek közt Pikó András kampányfőnökeként dolgozott, a VIII. kerületi önkormányzat pénzéből alapította a Részvételi Irodát, amely baloldali kampányirodaként működött.

De ki is valójában Udvarhelyi Tessza? – teszi fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Külföldi kiképzését az USA-ban kapta Obama-ösztöndíjasként, majd Magyarországon Soros György pénzéből több álcivil szervezetet hozott létre, amelyek Pikó 2019-es győzelmében segítettek.

– írja Kocsis Máté.

Pikó kampányfőnöke többek közt alapítója volt a Közélet Iskolája elnevezésű civil szervezetnek, amely kizárólag külföldi támogatásokból működik. Főként a Soros György-féle Open Society Foundations és amerikai szervezetek finanszírozzák, továbbá az USA külügyminisztériuma.

Mint Kocsis Máté rámutatott: 

a Közélet Iskolája építette fel Pikót is a 2019-es választásra.

Az Udvarhelyi Tessza által irányított civil szervezetek a migránsok felkarolását és az LMBTQ-jogok szélesítését szorgalmazzák Magyarországon, de részt vettek számos kormányellenes megmozduláson is. 

Az, hogy Pikó András a Klubrádióból átülhetett a polgármesteri székbe, azt Udvarhelyi Tesszának, a külföldön kiképzett, USA-ból pénzt hozó hazaárulónak köszönheti és köszöni is.” – állítja Kocsis Máté, majd hozzá teszi: „További információkkal folytatjuk…”

Mint megírtuk: Pikó András – egy titokban felvett hanganyag szerint – „Gyurcsány védelmében álló Momentumos politikus”, aki álcivilként akarja magát feltüntetni. Mindezt Pikó egykori alpolgármestere, a párbeszédes Erős Gábor állítja.

A józsefvárosi politikai viszonyokat jól jellemzi, hogy a helyi ellenzékiek olyan hangfelvételek vesznek fel és tesznek nyilvánosan elérhetővé, melyekben egymást próbálják lejáratni.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. június 05. 21:52
Józsefváros tönkretétele minden pénzt megér...Ugye 8. kerületi választók?
Lajoss
2024. június 05. 21:29
Máté,még három nap van a hazugságaitokra,igyekezzél! Amúgy,Anyának sikerült már új,kamu,állami “munkahelyet” szerezni? 😉
Vsmeta99
2024. június 05. 18:58
Külföldi kiképzését az USA-ban kapta Obama-ösztöndíjasként, majd Magyarországon Soros György pénzéből több álcivil szervezetet hozott létre, amelyek Pikó 2019-es győzelmében segítettek." „Az, hogy Pikó András a Klubrádióból átülhetett a polgármesteri székbe, azt Udvarhelyi Tesszának, a külföldön kiképzett, USA-ból pénzt hozó hazaárulónak köszönheti és köszöni is.” Ha mindezzel a Bp. VIII. ker lakossága tisztában van, és mégis rászavaznak, nincs mit tenni, mint elfogadni. Ki mint él, úgy ítél. Ez van.
hatvanpuszta
2024. június 05. 18:40
Hugyos Máté nem bírja elviselni a buktát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!