Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Patkányozás, férgezés, dühkitörések, alázgatás – évek óta fújhatnak egymásra a balos szövetségesek a Pikó-féle városvezetésben

2024. május 27. 15:00

Egy kiszivárgott levelezés alapján saját szövetségesei sem voltak túlságosan megelégedve Pikó András nyolcadik kerületi polgármesterrel az elmúlt években. Ezt mi írjuk így, ők ennél durvábban fogalmaztak.

2024. május 27. 15:00

 

Az a helyzet, hogy Pikó nem áll a helyzet magaslatán, jól kommunikál, de nem jó városvezető: öntelt, autoriter, lobbanékony – és ugyanakkor: következetlen, befolyásolható” 

– fogalmazott Erőss Gábor párbeszédes alpolgármester egy V Naszáliy Mártának küldött levélben még 2021-ben.

A levelet a Szolidaritás Mozgalom józsefvárosi jelöltje, Simon György hozta nyilvánosságra néhány napja.

Erőss azt is írta Pikóval kapcsolatban, hogy 

nincs, aki végrehajtaná a döntéseket és nincs folyamatmenedzsment sem. „Csak időnként polgármesteri meg kaibentfőnöki dühkitörések és alázások, hiúság és hübrisz” – fogalmazott Erőss, aki szerint emiatt az MSZP-sek „frusztrációja jogos”.

A baloldali városvezető szövetségen belüli viszonyokról sokat elárul, hogy az alpolgármester V. Naszályi Mártának azt is megírta, 

Veres Gábor, a józsefvárosi szocialisták elnöke „frakcióülésen, ha nem érvényesül az akarata, simány patkánynak (!)  és férgenek (!) nevezi Pikót”.

„Így társalognak tehát Józsefváros baloldali vezetői egymás között, eközben a kerület látványosan lepusztul. 
Hogy Pikó András csapnivaló városvezető, azt Józsefvárosban ma már mindenki tudja. Sokan még azok is, akik korábban rá szavaztak, mert úgy látják: 

Pikó csak kiszolgálja Gyurcsányt és nem csinál semmit” 

kommentálta a fejleményeket Facebook-bejegyzésben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

Kocsis szerint egy kérdés maradt csupán: 

Ha Pikó Andrásban a saját helyettesei sem bíznak, akkor a kerület polgárai miért szavazzanak rá?”.

Az érintettek viszont máig nem reagáltak az ügyre a nyilvánosság előtt, ezért Erőss Gábort és Pikó Andrást is levélben kerestük meg. Amennyiben kapunk választ, frissítjük cikkünket.

Az MSZP rándul a Pikó-csapatra

Ahogy korábban megírtuk, a józsefvárosi szocialisták beváltották nyilvánosan tett ígéretüket, és nem indulnak együtt a Pikó András polgármester mögött felsorakozott egyesült baloldallal.

Az MSZP ugyanis, ahogy azt a párt helyi elnöke, Veres Gábor is elmondta a Mandinernek korábban, ahhoz ragaszkodott, hogy az öt évvel ezelőtti választáson egyéniben győztes szocialista képviselők (Camara-Bereczki Ferenc Miklós, Szili-Darók Ildikó és Czeglédy Ádám) újraindulhassanak a baloldali összefogás támogatásával. Csakhogy Pikó András egyedül Camara-Bereczki indulását támogatta, még a jelenlegi alpolgármesterének, Szili-Darók Ildikónak a közös jelölését is megtorpedózta. A polgármester szocialisták helyére a szélsőbalos Szikra Mozgalom és a C8 helyi szervezet embereit nyomta be.

Végül az MSZP 12-ből 11 körzetben elindult valamint polgármesterjelöltet is indítottak Szili-Darók Ildikó személyében.

 

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. május 27. 17:58
KI A FASZOM EZ A PIKO???????????????????????,BALOS PATKÁNY?????????????????,PUSZTULJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mandiner444hu
2024. május 27. 17:29
Legkésőbb június elsejéig, a Békemenet időpontjáig dönti el a kormány, hogy Szentkirályi Alexandrát, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjét visszaléptetik-e Vitézy Dávid, az LMP jelöltjének a javára – számolt be róla az ATV. Ahogy az Index beszámolt róla, két és fél héttel a választások előtt a Republikon Intézet közzétette legújabb közvélemény-kutatásának eredményeit. A felmérésből kiderült, hogy Karácsony Gergely támogatottsága 34 százalék. A második helyezett Szentkirályi Alexandra, aki 25 százaléknyi szavazatra számíthat, míg az LMP támogatását élvező Vitézy Dávid 21 százalékkal csak a harmadik helyet szerezte meg.
iphone-13
2024. május 27. 17:21
férgek szemetek patkányok is jól mondják.
Mandiner444hu
2024. május 27. 17:19
Pikó Andrást muzulmán jelölteket állított az önkormányzati választásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!