Így hódítja meg Budapest a világot (VIDEÓ)

2024. június 26. 12:42

A Magyar Turisztikai Ügynökség lenyűgöző imázsfilmje ösztönzi a nemzetközi turistákat, hogy a magyar fővárosba látogassanak.

2024. június 26. 12:42

Nyitókép: MTÜ Facebook-oldala

Elkészült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legújabb, Budapestet bemutató imázsfilmje, amely 2024 májusában egy háromnapos influenszer média trip keretében készült a fővárosban. A forgatásnak keretet adó eseménysorozat ideje alatt több mint 2000 bejegyzés született a közösségi médiában a magyar főváros szépségéről és ikonikus látványosságairól – áll az MTÜ lapunkhoz eljutatott közleményében.

A többmilliós követőtáborral rendelkező nemzetközi tartalomgyártók több mint 1000 Instagram sztoriban, 900 bejegyzésben és 200-nál is több TikTok videóban osztották meg személyes élményeiket Budapestről. Ennek a különleges marketingaktivitásnak köszönhetően 150 országból közel 340 millió felhasználó kaphatott képet a főváros megújult turisztikai és kulináris kínálatáról, unikális helyszíneiről és felejthetetlen programlehetőségeiről. 

Az elkészült imázsfilm még több turistát csábíthat Budapestre. 

A Budapest Influencer Trip a Magyar Turisztikai Ügynökség tavaszi nemzetközi kampányának részeként valósult meg. Ezzel a szakmában is elismert, új típusú marketingeszközzel az ügynökség kifejezett célja az volt, hogy a 25-40 éves korosztályból még több külföldi vendéget csábítson a magyar fővárosba. A nemzetközi trendeknek megfelelően olyan véleményvezérek érkeztek hazánkba, akik a magyar turizmus számára legfontosabb küldőországok piacain, valamint a nagy növekedési potenciálú tengerentúli országokban rendelkeznek nagyszámú követővel. A Budapest Influencer Tripen 50, világszinten is jelentős influenszer vett részt 14 országból.

Az eredmények pedig már most jól láthatóak, hiszen az MTÜ kampányainak is köszönhetően Budapesten 20 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma, 

míg a Budapest Influencer Tripet követő három és fél hétben a tavalyi év azonos időszakához képest az Amerikai Egyesült Államokból 54%-kal több vendégéjszakát regisztráltak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban a hazai szálláshely-szolgáltatók. Emellett kiemelkedő növekedés figyelhető meg az Öböl-menti országokból is. Az Egyesült Arab Emirátusokból 40%-kal több foglalás érkezett be az eseményt követő napokban, mint tavaly ilyenkor.

A tartalomgyártók nemcsak több ezer bejegyzéssel népszerűsítették Budapestet az eseménysorozat alatt: 

egy nagyszabású filmforgatás keretein belül közel 100 fős stáb és 5 drón követte minden lépésüket.

A most megjelent film célja, hogy tovább élénkítse a budapesti foglalások számát, valamint, hogy megerősítse Magyarország pozícióját a vezető úti célok térképén. A film különböző vágataival számos platformon találkozhatnak a potenciális turisták az év során.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. június 27. 08:56
Tömény giccs, idegesítő, kapkodós vágás. Az Operát, Parlamentet, stb. műemlékeinket egy virsliszájú, spanyolos éjszakai félvilági nő mutatja be, aki mindenütt ott van, a piros tüll tütüben tipegő divatmajommal egyetemben. Miért kell utánozni Párizs, Madridot és Rómát? Nincs piacképes hungarikumunk?
you-brought-2-too-many
2024. június 26. 18:37
Ritka gyenge imázs film. Semmi emlékezetes nincsen benne, olyan amit pár nappal később fel tudna idézni az ember. Ha ennyire híján vagytok ötletnek, legközelebb szóljatok nekem, fele ennyiből kihozok egy ütős reklám filmet.
Jose
2024. június 26. 18:30
Ez a film egy TOTÁLIS KATASZTRÓFA. A Parlament és a Lánchíd negyvenszer megjelenik, más nemigen. Elfogadhatatlanul szar. Aki kitalálta és elfogadta, kivágnám, mint macskát. Nagyon menő akar lenni, de egy minősíthetetlen tákolmány.
Vasalo
2024. június 26. 15:20
Én és barátaim addig kerüljük a fövárost, amig a föcsotány garázdálkodik ott, és ezt terjesztem szerte a világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!