Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hőségriadó, jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések – ezekre kell számítanunk vasárnap

2024. június 23. 07:57

Finoman szólva szeszélyes időjárás várható.

2024. június 23. 07:57

Nyitókép: Remedios / Getty Images

A HungaroMet vasárnapi előrejelzése szerint az időjárási helyzet miatt

akár a legmagasabb fokú, piros zivatarriasztás is érvénybe léphet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Vasárnap gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, főként az ország középső harmadában előforduló záporokkal, zivatarokkal, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik,

zivatar környékén viharos széllökés is lehet.

A tájékoztatás szerint főként az ország délkeleti kétharmadában továbbra is több hullámban számíthatunk viharos erejű széllel (60-70 km/óra felett), intenzív csapadékkal és jégesővel (1-2 cm) kísért zivatarokra, amelyek délnyugatról északkelet felé vonulnak.

A HungaroMet szerint a légköri feltételek kedveznek heves, károkozó zivatarok kialakulásához is. Ezek esetén erősen viharos szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás fordulhat elő.

Az időjárási helyzet miatt akár a legmagasabb fokú, piros zivatarriasztás is érvénybe léphet.

Egyre több helyen csökken a zivatarhajlam, legkésőbb a Duna vonalának tágabb környezetében, ahol még késő délután, este is előfordulhatnak zivatarok. Egyre inkább a felhőszakadás válik jellemzővé, de egyes gócokhoz jégeső és viharos széllökés is társulhat.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!