Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Habsburgista seggfej a bíróság előtt

2024. június 06. 09:00

Deme László, nyugalmazott királypárti százados egy cikkben legyalázta az 1848-as forradalmat és annak hőseit.

2024. június 06. 09:00
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„Habsburgista seggfej a bíróság előtt. 1936-ban.

Deme László, nyugalmazott királypárti százados egy cikkben legyalázta az 1848-as forradalmat és annak hőseit. Szemben a mai jobboldali kurzussal, mely az ilyet hol tűri, hol támogatja, az imádott Horthy-korban ennek bírósági tárgyalás lett a vége, felháborodott, tiltakozó újságcikkekkel, az elkövető ablakára záptojásokat hajigáló tüntetéssel. 

De ami a legfontosabb: az akkori legitimisták azonnal elhatárolódtak, hiszen az akkori legitimisták részben úriemberek voltak, részben hazafiak, akik tisztában voltak azzal, hogy a történelmi események máskénti értékelése dacára létezik nemzeti minimum, és a szabadságharcok éppúgy, mint Petőfi költészete, vagy a Kossuth-nóták, a nemzeti hagyomány szerves elemei. (IV. Károly is tanult Petőfi verseket, s nem véletlenül.)

Ezzel szemben a mai »királypártiság« Deme dumáinak százszorosát engedi meg magának mennyiségben és durvaságban egyaránt, nemcsak a kommentmezőkön, de oldalakon és folyóiratokban, melyek a rezsim támogatását élvezik, hiszen mindenki alapvetően egy nagy táborba tartozik, aki úgymond »jobboldali«.

Hogy ezek mennyire képzettek, arra a legjobb bizonyíték, az érvelésük: a jakobinus Petőfit, a szabadkőműves Kossuthtot, stb. a kommunisták szerették. Hogy a Horthy-korban is kultuszuk volt, azt már nem tudják. Hogy a Monarchia alatt még nagyobb, azt se tudják.

Igazi arisztokratikus analfabéták.

Ennek a posztmodern képződménynek – szemben a háború előtti aulikusok világával – a gyökere a gyökértelenség. A kádárista lakótelepek és a pesti kávéházak világa. A mindenhonnan kikukázott pre- és posztnáci szellemi hulladék, az extravagánsnak szánt vagy megélt álfilozófiák állázadása, a magyar történelem nemismerete, a teljes tradíciótlanság, melyet tradíciónak neveznek, a magyar nemzeti hagyománnyal szembeni zsigeri ellenérzés, de úgy, hogy közben mégis nagyonjobboldali legyen, a totális identitásnélküliség, mely minden városi trutymóban próbálta keresni az önazonosságot, aztán elérkezett a lefolyórácshoz, melyen megakadva jutott el ehhez a »monarchizmushoz«

De csak elvásik, elkopik, kádárizálódik, megrothad lassan, aztán elhullik, és visszatér oda, ahonnan kivirágzott.

Várnak titeket az oroszok és Sztálin, meg a kínai kommunisták, hajrá!”

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. június 07. 18:39
A mostani hadügyminiszter is habsburgista - a labanc szebb kifejezés - és a kormányzat is. habsburgra nevezték át a Petőfi laktanyát, és habsburgokat tesznek nagyköveti pozíciókba, hogy még mindig a magyar adófizetőknek kelljen eltartaniuk a habsburg házat. :-(
zsocc44
2024. június 06. 21:57
FAM vénségedre meghülyültél? A nerschewikeknek fogalmuk sincs arról, amiről írsz! Zsidó/szabadkőműves/dípsztét aki nem a Völkischer Beobachter => ner sajtó, igénytelenségét szajkózza!
Málaga21
2024. június 06. 21:36 Szerkesztve
Kossuth egy szélhámos volt. Belerángatta a nemzetet egy teljesen felesleges háborúba, mindenféle távlati elképzelés nélkül. Amikor meg ráégett a szar, lekoccolt nyugatra ünnepeltetni magát, a csődöt oldja meg Görgey, hálából majd az óceán túloldaláról jól megköpködjük.
Kanmacska
2024. június 06. 18:55
Kommunista, jakobinus körökben Magyarországon most az a divat, hogy a dékát, az MSZP-t, a kommunisták utódpártjait, meg a többi hót kommer, bolsevista csürhét nevezik demokratikus, antikommunista erőknek, hazafiaknak, a Fideszt meg kádárista bolsevik pártnak. Igaz, hogy a balos globalisták szinte mindenben a nyugati neomarxista retorikát követik, de ez most nagyon trendi és európai. A nemzeti érdekeket is elárulják, szidják a bunkó magyarokat, jobb esetben leszarják, dehát a nemzetállamok már meghaladott dolgok, szerintük. Ez is olyan haladó és nemzetközi, nyugatias.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!