Háború vagy béke – nincs és!

2024. június 06. 11:38

Az európai háború rajongóit le kell fegyvereznünk, mielőtt egy mindent elemésztő háborúba rángatják a kontinenst.

2024. június 06. 11:38
Kobza Miklós
Magyar Nemzet

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: SVITLANA HORIEVA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

„Nekünk, magyaroknak családi, baráti legendáriumaink telis-tele történetekkel, hogy mivel is jár, ha magunkra rántjuk az orosz hadsereget. Nagymamám meghatározó gyerekkori élménye volt, hogy az orosz a kivénhedt, már csak házőrzésre tartott húszéves libát is agyonlövöldözte vigyorogva, majd egy teljes napon át főzette a ház népével éhségében. Nemrégiben egy barátom az édesapját idézve a magyar gasztrotörténelem lódögfőzési kulisszái közé kalauzolt bennünket.

Ismertek a történetek a kislányok padláson való tömeges bújtatásáról és arról is, nyírségi kisvárosokban hajadon, de asszonykorú nők vállalták inkább magukra a szakasznyi orosz kiskatona abúzusát, mint hogy azok kislányokra vadásszanak a településen. Elődeink drámai áldozatai – benne a Don-kanyarban, majd a Gulágon kimúltakkal és megnyomorítottakkal – többet érdemelnek annál, mint hogy megint belesodródjunk egy Oroszország elleni háborúba. Felmenőink elképesztő szenvedései a mi húsunkba belemart sebek, és nemhogy nem felejthetünk, ez a minimum, de nem követhetjük el újra azokat a hibákat, amelyek miatt ők számunkra már elképzelhetetlen szenvedéseket éltek át.

Csak akkor maradhatunk meg, ha kimaradunk – nem engedhetjük meg magunknak a háború költséges luxusát. Európában egyetlen nép sem kacérkodhat egy háborúval.

A 35 éve alulfinanszírozott német Bundeswehr egyre öregebb és kisebb létszámú.

A francia sereget »mazsorettseregnek« becézik saját tábornokai. Nagy-Britanniában a toborzási célok több mint egy évtizede nem teljesülnek. A lengyel haderő a saját kiképzéseit sem képes elvégezni, mert a raktárak kisöprése miatt rájuk fogyott a skuló. Az olaszokkal csak az induljon háborúba, aki a háború poklába szívesen galoppírozik a szivárványos unikornis hátán. A többi sereg gyakorlatilag nem létezik, békeseregek, missziós haderők, kommandós akciókra trenírozott beavatkozó elitegységek. Az Egyesült Államokban generációs katonacsaládok gyerekei, ahol az a tradíció, hogy Amerika zászlaját a hadseregben kell szolgálni, egyszerűen nem szerelnek fel. Helyettük a transzszexuális, pszichés zavarokkal rendelkezők jelentkeznek egyre nagyobb számban. A mi világunk demográfiája katasztrofális egy nagy konfliktus megvívásához. Egy kiterjedt európai háború akkora mélyütést mérne Európára, amiből soha többé nem lenne fölállás.

Az európai háború rajongóit le kell fegyvereznünk, mielőtt egy mindent elemésztő háborúba rángatják a kontinenst.

Június 9. az őrült háborús uszítók, a háborús rajongók, a cenzorok, az erőszaktevők, a lincselhetnék alakok és a Fico-merénylők lefegyverzésének napja. Az egyetlen békepárti erőre leadott szavazatunk az eszköz, hogy kitekerhessük a fegyvert a kezeikből.

Háború vagy béke. Nincs és.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

A háború nem konfekciótermék

Mivel igen sokan szekáltak ezzel a kérdéssel kapcsolatban, itt a válaszom, szokásom szerint köntörfalazás nélkül.

19 órája

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kepiblanc
2024. június 07. 14:22
A kurva anyátokat fogjátok ti az oroszt szolgálva lefegyverezni európát. El lesztek ásva a gecibe. :P
kerek-a-perec
2024. június 07. 10:17
Ez a háború azért kezdődött, mert a diktátor Putyin keleti börtönvilága retteg a nyugati civilizált, liberális, demokratikus eszmék ukrajnán keresztüli kelet felé terjedésétől! Idegesíti őket. Nem ismerős számukra. Megijeszti őket. Putyinék jól tudják, hogy a hatalmukat csupán az ellentmondást nem tűrő, erőszak szervezeikre tudják alapozni! Ez az ukrajnai honvédháború a liberális demokrácia és a totalitárius, barbár, sötét zsarnoki ideológiák kultúráinak összecsapása. Az ukrajnai háború az egész világ jövőjét alakítja. Ha hagyjuk győzni a zsarnokságot és az agressziót, mindannyian elszenvedjük a következményeket. Nincs értelme csak egy gyáva, gerinctelen megfigyelőnek maradni. Ideje felállni és azonosítani magunkat. RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA! RUSZKI HAZA!
zsolt196969
2024. június 06. 16:22
A recipkoki kaka beragadt a zorbán..... Kezdeni sajnálni a családját ha van neki. De lehet csak a húgyos Fleto faszat szopogatni akaró kis buzi DK pöcs
polárüveg
2024. június 06. 14:48
A mesterterv szerint a kalifátussá tett európai államok indítottak volna szent dzsihádot keletre Oroszország ellen (annak természeti kincseiért). Viszont az idő már nem engedte ezt megvárni, mert a birodalom a vártnál előbb lezüllött. Ezért most inkább Európa pénzén a kelet-európaiak majd a nyugat-európaiak vágóhídra hajtásával akarják kikaparni a gesztenyét. Két atomhatalom és a teljes Kelet ellen... De akkor marad-e európai ember és Európában kő kövön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!