Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Háború vagy béke

2024. június 06. 17:40

A Fidesz kampánya, kormányzása a lelki terrorra épül, bántalmaz, abuzál.

2024. június 06. 17:40
Muhari  Judit
Muhari Judit
Népszava

Nyitókép: Bulent Kilic/AFP

„»Másnap-harmadnap idegen emberek jöttek a szomszéd faluból, és azt mondták: kivégezték a férfiakat, megásattak velük egy hosszú gödröt, a szélire állították, tarkón lőtték őket. Három ottani lakos hantolta rájuk a földet. (Ezt így szokták csinálni, maguknak kell megásni a sírjukat – majd minden háborúban.)« Az idézet Polcz Alaine Asszony a fronton című, második világháborús emlékiratából való. A pszichológus, a Magyar Hospice Mozgalom megalapítója 19-20 évesen élte át a megerőszakolást, éhezést, mocskot, lövészárok ásást, gyerekhalált. A háborút.

A kormánypárt most ezt a jövőt vázolja fel a gyerekek előtt, ha szüleik nem a Fideszre szavaznak. Egyetlen pillanatban nem kíméli őket, az óvodások, kisiskolások a »háború« feliratú plakátokon ismerkednek a betűkkel, mese közben pedig Brüsszel alázatos szolgáival találkoznak. Ott tartunk, hogy nyuszimotoron száguldva »csak a béke, csak a Fidesz-t« skandálják, és arra kérik szüleiket, szavazzanak a kormánypártra, különben jönnek a tankok, és mindenkit lelőnek.
Kövér László házelnök nemrég egy bölcsődeavatáson arról beszélt, döntő voksolás előtt áll az ország, jövőt és sorsot választ magának, és a jövő nemzedékének a következő öt évre. Ez így van. A felnőttek arról szavaznak, elfogadják, hogy az ország vezetői saját hatalmukért a békében is háborút csinálnak, vagy nem kérnek ebből tovább. Hosszú lenne felsorolni miként játszott a gyerekekkel a kormány azért, hogy félelemben tartsa őket, és elhitesse, nélkülük veszélyben lesznek.

Menjünk csak egy pár napot vissza az időben.

A Békemeneten a már csúcsra járatott riogatás ráerősítéseként Vidnyászky Attila ajvékoló színészei halálmezőkön épülő bitófákról szavaltak, hogy aztán a velük egy színpadon álló gyerekek azt kiabálják, »nem akarok háborút«. Odáig jutottak, hogy egy kislány »édesanyám azt ne, arra még szükségünk van, ha a hazát kell megvédeni« felkiáltással a puskát védte.

Ezt is ajánljuk a témában

Majd jött a miniszterelnök, aki válogatott halálnemet, bombázást, ellenség börtönében szenvedést, éhhalált, megkínzást, megerőszakolást vázolt fel arra az esetre, ha a választópolgárok többsége merészel nem a Fideszre jelöltjeire szavazni. Felidézte, eddig kegyes volt a szülőkhöz, mert kimentette gyerekeiket a veszélyes és visszataszító gender-aktivisták kezei közül. Most is lesz ilyen jó, nem engedi majd, hogy ukrán vasútra vagonírozzák a gyerekeket, ám ennek feltétele van: a magyar választók vasárnap erősítsék meg a kormányt.”

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. június 08. 14:08
A Fidesz nem "abuzál" a háború vészjóslásával, mert a többi EU-tagország balos pártjai is EBBEN MEGEGYEZNEK a Fidesszel, ill. OV-békét akaró országával. Melyek ezek a békepártiak ? 5csillagosok, balliberálisok, liberálszocialisták, zöldek, PD -partito democratico, Azione, részben az SPD és a Vatikán.
kerek-a-perec
2024. június 08. 10:26
Orbán & cselédjei Magyarország végtelen pusztítását ösztönzik, elvonják a figyelmet az ország számára ténylegesen fontos kérdésekről és elképzelésekről. A fideszen eluralkodott a populizmus, a Fidesz nincs kikötve vagy nem kötődik a 450 millió tagú EU család elveihez – és ez valójában egy személyi populizmus kultusza Orbán körül. A csúti, volt KOMMUNISTA TITKÁR egy alacsony életű, ELVTELEN tróger, kiben vágni lehet a gerinctelenséget, akinek kizárólag egy gondolat cirkál a koponyájába - MINDEN ÁRON MEGTARTANI A HATALMÁT és LOPNI, LOPNI, minél többett LOPNI !
vizesnyolcas
2024. június 08. 10:05
Mindent kifordítanak: Nem a háborús készülődés a borzalom, hanem az ha valaki beszél róla.
Chardonnay99
2024. június 08. 09:34
Nahát, pedig kamionnyi regény, novella mutatja be a háborúk hatásait, következményeit, akkor azok is abuzálnak? Lesz majd könyvégetés is? Ötös számú vágóhíd, tűzre vele! Nyugaton a helyzet változatlan? Elégetni! A 22-es csapdája? Csak hamunak jó! Mert abuzál? Ennyire szégyenletes írás még a Népszava átlagos szintjéhez képest is a legalja. Jobb lenne, ha a hölgy otthagyná a munkáját, mert ez az irás szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!