Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Ez választási csalás!

2024. június 11. 17:30

Ki kell jelenteni, hogy a szavazólapról való kihúzás módja érdemben befolyásolta az Újpesten leadott főpolgármesteri szavazatokat.

2024. június 11. 17:30
WINTERMANTEL Zsolt
Wintermantel Zsolt
Wintermantel Zsolt
Facebook

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Mérnök vagyok és közgazdász. Látva a számokat, hogy a budapesti átlaghoz képest, Újpesten másfélszer annyi az érvénytelen szavazat, akkor logikusan felmerül a kérdés és fel is kell tenni, hogy ez hogyan lehet?

Már a választás napján bemutattam, hogy nálunk, alig látható módon, félig kifogyó tűfilcekkel húzták ki Szentkirályi Alexandra nevét a szavazólapon, pedig máshol találtak rá jó és hatékony megoldást. A szavazóköri delegáltjaink tömegesen számoltak be arról, hogy nagyon sok olyan szavazólap volt, ahol csak Szentkirályi Alexandra volt beikszelve, ami érvénytelen szavazat. 

Ki kell jelenteni, hogy a szavazólapról való kihúzás módja érdemben befolyásolta az Újpesten leadott főpolgármesteri szavazatokat. Mivel minden más körülmény azonos volt, így más magyarázat nincs!

Közfeladatot ellátó, köztisztviselői esküt tevő személyeknek kötelességük, hogy mindenkor a jogszabályoknak megfelelően és a jóhiszemű joggyakorlás elve mentén végezzék a dolgukat. Azok, akik úgy döntöttek, vagy azok, akik a döntéshozóknak azt javasolták, hogy a szavazólapról való kihúzásnak ezt a módját válasszák, felelősségük van abban, hogy Újpesten másfélszer annyi az érvénytelen szavazat. Ha jogilag ez nem is áll meg, az én szememben ez választási csalás!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. június 12. 12:17
Fideszes választási szabályok,kedves Zsótika… Látom,még mindig nem kértek belőled az újpestiek…😉
Aerion
2024. június 12. 11:17
Massimiliano Prospero dArco a választási eredmény meghamisítása nem pont ez... --------------- Azt majd a bíróság eldönti, amiben remélhetőleg nem debilek ülnek, akiknek a választási eredmény meghamisítása kapcsán nincs képzelőerejük. Nemcsak úgy lehet választási eredményt meghamisítani, ahogy az Egyesült Államokban, pl. nem létező személyek szavazataival, egy személy által különböző megyékben leadott szavazatokkal, érvényes szavazatok megsemmisítésével, hanem úgy is, hogy maga a választó végzi el saját kezűleg, de akaratán kívül. Trükkös, de ahogy látjuk működik. Ez egy legújabb kori mosléknóvum. Még én se láttam ilyet, és be kell vallanom, ez nekem is új volt. Ezúton is gratulálok minden érintett mosléknak ehhez k r e a t í v megoldáshoz!
masikhozzaszolo
2024. június 12. 08:34
Nincs semmi látnivaló. Ugye egy bíróság mit mondhat, már a mi libsi bíróságaink. Az eredeti állapot helyreállítható. Karácsony főpolgármester. Marad. Ha fordított lenne a helyzet, és Karácsony kifogásolná, hogy nem nyert, az persze más jogi felállás. Akkor úgy érelmeznék a törvényt, hogy törvénysértés történt, jogos az új választás. Vitézinek több szavazata nem lesz ettől a vonalvastagságtól.
Illieral
2024. június 12. 08:17
Vitézyre szavaztam, de kurvára elegem van már ebből a hülyeségből. Baszki aki annyira hülye, hogy egy választási x-et nem képes jó helyre tenni, az inkább ne szavazzon. Döbbenetes, hogy mennyire alacsonyan van egyes emberek intelligenciája és most gondoljátok el mi van a kis zsákfavakban, ahol csak cigányok élnek. Szóval ennyire hülye emberekkel nehéz lesz ezt az országot felvirágoztatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!