Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Elevickél vajon Karácsony a 41 szavazattal, vagy újra választást követel?

2024. június 15. 10:22

Vitézy Dávid korábban kijelentette, úgy látszik, „ha már ugródeszkának nem tudta használni a Városházát Karácsony, megpróbálja a DK és az MSZP mentőcsónakjaként”.

2024. június 15. 10:22

Nyitókép: Képernyőfotó

A sajtó és a nemzetközi megfigyelők jelenléte mellett az NVB dolgozói pénteken újraszámolták a június 9-i a főpolgármester-választás érvénytelen szavazólapjait. Az esti órákra kiderült, hogy Karácsony Gergely nyerte meg a főpolgármester-választást, viszont csupán 41 szavazattal verte meg Vitézyt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elmúlt napokban ezzel párhuzamosan egyfajta nyilatkozatháború is kialakult a felek között, és folyamatos volt az üzengetés. Karácsony Gergely többek között kijelentette, 

új választást kezdeményez a fővárosban akkor is, ha az újraszámolás őt hozza ki győztesnek.

Erre Vitézy Dávid úgy reagált, 

magam részéről állok elébe, ha erről az illetékes szervek döntést hoznak”.

Az LMP jelöltje azt is hozzátette, Karácsony Gergely az elmúlt napokban „mocskolódott és hazudott, köztisztviselőket vádolt bűncselekményekkel, a szavazóimat sértegette, csak azért, mert azt hitte veszíteni fog. Karácsony 

ezt a kétségbe esett vagdalkozást egyetlen cél érdekében tette: saját politikai túlélése miatt. 

Mert úgy látszik, ha már ugródeszkának nem tudta használni a Városházát, most megpróbálja a DK és az MSZP mentőcsónakjaként” – jelentette ki Vitézy Dávid.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nehéz lesz!”

Pénteken, a sorsdöntő órákban a Telex stábja is ott volt a regnáló városvezető mellett, aki péntek estére demonstrációt hirdetett az Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai épülete elé. 

A portál több tüntetőt is megkérdezett az elmúlt napok eseményeiről. Volt aki kijelentette, hogy szerinte 

„akkor öntenének tiszta vizet a pohárba”, ha új választást írnának ki Budapesten.

Az összeállításból kiderült, hogy Karácsony az egyik, helyszínen tartózkodó sajtómunkatársnak leszögezte, kitart amellett, hogy az eredménytől függetlenül is legyen új választás - legalábbis az eredményhirdtés előtt, az eredményhirdetés után már ködösebben fogalmazott a témában a jelenleg regnáló főpolgármester.

A demonstráción résztvevők közül volt, aki 

azzal a javaslattal állt elő, hogy legyen Vitézy Dávid az egyik főpolgármester-helyettes,

 míg más azt is el tudta képzelni, hogy a közlekedési szakember visszakerüljön a BKK élére.

Karácsony ugyanakkor arra a kérdésre, hogy tudna-e Vitézyvel együtt dolgozni, azt válaszolta a Telexnek, hogy „nehéz lesz”.

A fenti témákban így hát kérdésekkel fordultunk Karácsony Gergelyhez. Amint kapunk választ, cikkünket frissítjük.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. június 16. 10:45
K41G
Palatin
2024. június 15. 16:42
Karácsony 41 Gergely... Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nekem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs.
Ekrü
2024. június 15. 14:31
Maradjon csak szépen a fenekén. Ez a Fidesz érdeke a jövőre nézve...
gyzoltan-2
2024. június 15. 14:20
-csak egy kérdés: mikor volt Budapestnek utoljára nem-zsidó vezetője?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!