Elektromobilitás: fontos tárgyaláson vett részt Nagy Márton

2024. június 20. 17:23

A nemzetgazdasági miniszter a legnagyobb gyártók képviselőivel egyeztetett.

2024. június 20. 17:23
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nagy Márton, a nemzetgazdasági miniszter szerdán a használt elektromos autók piacának szabályozásáról, az akkumulátorok feldolgozásáról és a járművek élettartamának növeléséről tárgyalt az  SK ON Hungary és a CATL Debrecen képviselőivel – adta hírül a vg.hu

A zöldenergia, az elektromos autózás jelenti a jövőt, amely a zöld, körforgásos gazdaság egyik húzóágazata és elképzelhetetlen versenyképes akkumulátoripar nélkül”

– mondta Nagy Márton az egyeztetésen.

„Magyarország időben lépett ezen a területen és biztosította helyét a zöld átállás nyertesei között. Hazánk ugyanis találkozási pontot képez a nyugati és keleti tőke, illetve technológiák között, összekapcsolva a csúcsminőségű német autógyártást a legfejlettebb kínai és koreai akkumulátorgyártással, miközben a kínai BYD elektromos autógyártó is – Európában elsőként – hazánkban létesít gyárat” – emelte ki a miniszter. 

Hangsúlyozta továbbá, hogy az akkumulátorok piaci értékének meghatározása, az elektromos autók élettartamának növelése és az akkumulátorok újrahasznosítása a legfőbb kihívások közé tartoznak. Hozzátette, hogy az akkumulátorfeldolgozás jelenleg hiányzó iparág Magyarországon, ezért az elektromos autózás térnyerésének felgyorsítása érdekében szükséges felmérni, hogy abban a hazai akkumulátoripari szereplők milyen módon tudnak közreműködni.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsocc44
2024. június 20. 20:16
Ez a fazon olyan, mint rezsi szilárd és lölö szerelem gyereke! Baxom a szád szélit! Egy e-schrott 20 kWh/100 km! Egy háztartás 6-10 kWh/24 óra! Elektro mobilitás! Az! Villamos, troli, vonat… honnan lesz ennyi áram? Sapkában hordod majd a töltő helyre? Mert oda bizony teljesítmény kell! Comb vastagságú réz! kábel! A föld munkagép is Góliát elemből megy? Ja az diesel… ennyi sötét gyalogot!
5m007h 0p3ra70r
2024. június 20. 19:29
Na menjetek a faszomba! Egy hónapja meglátogatta az összes magyarországi német autógyártó felügyelőbizottsági elnökét. Arról tárgyalt velük, hogy a soros EU elnökség alatt hogyan tudnák őket helyzetbe hozni. Az nem volt hír. De a koreai elemgyárosokról be kell számolni basszátok meg.
2024. június 20. 18:33 Szerkesztve
Nagyon Marha miniszter; a hulladék "akkumulátorfeldolgozás jelenleg hiányzó iparág Magyarországon" Ez a Marha miért nem a MOL-nál hulladék feldolgozási művezető? Vagy alapanyag?
2024. június 20. 17:36 Szerkesztve
amely a zöld gazdaság autós ága... elképzelhetetlen versenyképes akkumulátoripar nélkül” Koca pofa kimondta a koca el van vetélve. Alea iacta est. Csakhogy közben egyszer zöldít, de háromszorosan befeketít vele eget , folyót és földet. Hülyének lenné azért jó, mert neki az természetes. (na de idióta miniszternek?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!