Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Dézsi Csaba András a szavazatok újraszámlálását követeli Győrben

2024. június 14. 06:22

Fellebbezést nyújtott be a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének.

2024. június 14. 06:22

Nyitókép: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Korábban beszámoltunk arról, hogy a június kilencedikei választás eredményeként szoros küzdelemben Pintér Bence nyerte el a polgármesteri széket Győrben. Pintér a szavazatok 31,15 százalékát, míg Dézsi Csaba András 30,40 százalékát hozta el a választáson. Dézsi Csaba András azonban fellebbezést nyújtott be a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének – olvasható az RTL-en.

Dézsi azt szeretné elérni, hogy az érvényes és az érvénytelen szavazatokat vizsgálják meg, számolják újra, mert érvényes szavazatokat is érvénytelenné nyilváníthattak. Azt állítja, 

volt olyan hely, ahol a szavazatok számát nem tudta mindenki leellenőrizni, mert siettek, hogy végezzenek.

Dézsi úgy véli, hogy több szavazókörben is akadt olyan esemény, ami miatt a szavazatszámok még változhatnak: az egyik bizottsági tag szerint összekeveredtek egyes polgármesterjelöltek szavazólapjai, ezért a szavazatszámok is megkérdőjelezhetők.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. június 14. 09:36
Ez a bukott barom követelőzik? Azt mondta, tud veszíteni. Mondjuk fideszes, tehát mindig hazudik. :DDD
Patika
2024. június 14. 08:37
Ide vezetnek az egész választást érintően manipulált olyan szavazó lapok, amikre csak ránézve döntenek és anélkül hogy a teljes hitelességüket bárki megnézné, vagy vizsgálná. Bármennyi fénymásolat is bevihető így a rendszerbe. Egy egy polgár, jó pári hamis szavazatot becsempészhet az urnákba. (a lehetőséget magam is ellenőriztem, amikor a szavazólapjaimat simán elhoztam, utána bárki még le nem szavazottal visszavitethettem volna a kitöltött másolatait is akár, ha olyanokat csináltam volna.)
bhölömbika
2024. június 14. 08:30
láthatóan a város fideszes, de Dézsi nem jó polgármester, számáre ez mindenképpen óriási égés.
renoman
2024. június 14. 08:28
Mocskos Borkai elérte azt amit ballibernyák kutyaütőknek évtizedek óta nem sikerült, polgármestert adnak egy fideszes városnak. Szeretkezzen minden Borkai szavazó a jó édesanyukájával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!