Budapest egyes részei horrorfilm díszletei is lehetnének

2024. június 05. 14:33

Az egyetlen kihívó, aki legyőzheti Karácsony Gergely főpolgármestert, az én vagyok.

2024. június 05. 14:33
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Index

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala 

„Viszont most főpolgármester-jelölt mellett egyben listavezető is. Ha nem választják meg városvezetőnek, azért listás képviselőként beülne a Fővárosi Közgyűlésbe?

Főpolgármester leszek, induljunk ki ebből; de meg nem kerülve a kérdést, a válaszom: igen. Annál is inkább, mivel nagyon izgalmas, újszerű összetételű lesz az októberben felálló testület. Optimista emberként arra számítok, hogy nem egy összeegyeztethetetlen érdekekkel szétszabdalt közgyűlés lesz, így a programomat meg tudom majd valósítani. Eddig is szót tudtam érteni a város fejlesztése érdekében különböző politikai oldalakhoz tartozó szereplőkkel, most is nekem van egyedül esélyem többséget teremteni.

1994 óta egyébként a főpolgármestert jelölő pártoknak mindig többsége volt. Most azonban nincs olyan felmérés, amely azt mutatná, hogy ez továbbra is így marad. Ebből pedig az következik, hogy a leendő főpolgármesternek egy korábbinál szélesebb körű együttműködést kell majd a pártokkal kialakítania. Ebben az én alapvetésem az, hogy az új listákból építsünk új többséget, ne a DK-ra és a Fideszre támaszkodva.

Nem lesz abból baj, hogy ennek hangoztatásával kicsit a Kutyapártnak és a Tiszának is kampányol?

A választókat arra kérem, hogy a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP közös, szakemberekből álló listájára szavazzanak, ne a két, ön által említett pártra. Ugyanis mi két ponton is jobb ajánlatot teszünk. Egyrészt van részletes programunk, nekik nincs, másrészt van főpolgármester-jelöltünk, aki ezt meg is valósítja, nekik viszont nincs.

A legutóbbi Medián-kutatás viszont mindezt zárójelbe teszi azzal a megállapításával, hogy csak akkor maradhat versenyben Karácsony Gergellyel, ha Szentkirályi Alexandra visszalép az ön javára. Erre az esetre mekkora összegben fogadna?

Nagyon meglepne ez. A Magyar Nemzet a Fideszt érintő ügyekben eléggé jól értesült szokott lenni, ebben pedig azt írták, hogy nem lesz ilyen, ezt maga Szentkirályi Alexandra, sőt a miniszterelnök is cáfolta. A kutatás viszont egy fontos dologra felhívja a figyelmet, hogy az egyetlen kihívó, aki legyőzheti Karácsony Gergely főpolgármestert, az én vagyok. Abban bízom, hogy azok a szavazók, akik tudnak olvasni, látják a számokat, és változást szeretnének Budapesten, azok rám szavaznak. Ennek a döntésnek a helyességéről nem a Fideszt és nem Szentkirályi Alexandrát szeretném meggyőzni, hanem a Fidesz szavazóit. A Szentkirályi Alexandrára adott szavazat elveszik, neki nincs esélye győzni. Csak én tudom leváltani Karácsony Gergelyt.

Én mindenesetre nem láttam olyan közvélemény-kutatást, amely ne azt mutatta volna, hogy magasan Karácsony Gergely a választás esélyese.

Öt éve sem láthatott olyan közvélemény-kutatást, amely ne Tarlós István győzelmét vetítette volna előre. És mégis Karácsony Gergely nyert közel 50 000 szavazat különbséggel. Most is arra kérem a választókat, hogy ne különféle kutatásokkal foglalkozzanak, hanem azt a kérdést tegyék fel maguknak: elégedettek-e a város vezetésével. Ha nem, vasárnap támogassák egyetlen esélyes jelöltet, engem.”
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. június 06. 16:54
Fontos, meghatározó Budapest hovatartozása, még akkor is, ha semmi esély sincs egy megközelítően semleges személy megválasztására... Karácsony az ki a legkevésbé kívánatos a kedvezményezettek közül, és hiába "egy kutyák", mégis közülük kell választanunk..! Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid egymásra indítása Karácsonyék sikerét jelentheti..! Valamelyiknek kötelező visszalépni!
wasserwoman
2024. június 06. 10:55
Szentkirályi kampányát elfuseráltnak tartom, nem ment el vitatkozni, arra számit,hogy a fidesz szavazók automatikusan rá fognak szavazni,pedig szerintem a legfőbb cél,hogy Karácsony tünjön el a süllyesztőben.
darling
2024. június 05. 22:17
Aki pártpolitika-mentes főpolgármester-jelöltként ilyeneket nyilatkozik, eleve NEM mentes a pártoktól de 1 párttól biztosan nem. Nem gondolom, h ez a fickó lenne a legjobb választás!, közlekedési ügyekben biztosan OK, de többet nem nézek ki belőle, pld az ált. átttekintést, a város karban- és tisztántartását sem. Most egy nő (lehetne az bárki is) kell Bp élére!
numero1-2
2024. június 05. 19:12
Csak a fidesz de most meg is csak azt mondom vitezyben latok potenciat .bocsi alexandra😵‍💫vitezi mar bizonyitott.es meg sem annyira balos mint karacsonyi.de azert csak a fidesz minden más terén❤️❤️❤️❤️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!