Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Bayer Zsolt az Európai Unió Bíróságának hazánkat sújtó döntése elleni tüntetésen: Lassan tényleg megérkezünk a Szovjetunióba

2024. június 14. 18:40

Bencsik András szerint, ha Magyar Péter „tökös gyerek”, akkor hozzájuk csatlakozik.

2024. június 14. 18:40
Bayer-tüntetés

A Magyar Nemzet tudósítása szerint az első felszólaló Bencsik András volt, azt üzente Magyar Péternek, hogy „ha tökös gyerek vagy”, akkor csatlakozz hozzánk. Kérdés, hogy van-e gerince, vagy egy picike támaszték van a helyén.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász arról beszélt, hogy szerinte a magyar jog ér annyit, mint a német, az olasz, vagy a francia. Ha ezeknek a nemzeteknek megengedték, hogy megálljt parancsoljanak a brüsszeli önkénynek, akkor nekünk is ki kell állnunk az alkotmányos indentitásunk mellett. 

Idegen népesség hazánkba a magyarok akarata ellenére nem telepíthető be. Nem azért, mert a magyar nem vendégszerető, hanem mert pontosan tudják, hogy mit eredményezett az unió nagyvárosaiban a káosz, abból nem kérünk – szögezte le. Teljes mellszélességgel a nemzeti kormány mellett vagyunk ebben az időszakban és végig a küzdelmeik során – zárta szavait az alkotmányjogász.

Bayer Zsolt kijelentette, hogy lassan tényleg megérkezünk a Szovjetunióba. 

Régen azt harsogták, hogy nincs szó migránskvótáról, azt csak Orbán Viktor találta ki hergelésre. Azonban itt a kötelező kvóta. Ezután az ítéletből idézett, ahol azt írták, hogy az illegális migránsok be nem engedésével súlyosan sérül a szolidaritás és a felelősség elosztása és elve a tagállamok között. Mivel ez az uniós jog rendkívül erős megsértésének minősül, a bíróság Magyarországot 200 millió euróra és napi egy millió összegű kényszerítő bírság megfizetésére kötelezi.

Ez a kötelező kvóta, most azért kell fizetni napi egymillió eurót, mert a bíróság kimondta, hogy a kvótát megtagadtuk. Kérdés, hogy milyen szolidaritásról és felelősségről beszélünk 

– folytatta Bayer Zsolt. 

Felidézte, hogy ahogyan a Nyugat leigázta és kifosztotta a világ többi részét, az a gyarmatosítás. A fagyi visszanyal, az egykori gyarmatok benyújtották a számlát. A gyarmati sorban élő nyomorgó lakosság úgy döntött, hogy elindul Európába, a jobb élet reményében. Mi ezt megértettük, de mi közünk mindehhez – tette fel a kérdést.

Sehogy nem merül fel a mi felelősségünk és szolidaritásunk és ha feltesszük a kérdést, hogy volt-e gyarmatunk, akkor mindenkinek a Ferenc József föld jut eszébe.

Bayer Zsolt felidézte, hogy ezt a szigetcsoportot egy osztrák-magyar expedíció fedezte fel. Ez mégsem lett a mi gyarmatunk, mert a monarchia nem jelentette be igényét erre a fööldre, szemben az oroszokkal – mondta.

„Ha van európai közös felelősség és szolidaritás, akkor üzenjük, hogy holnap befogadunk három jegesmedvét, öt sarki rókát, négy rozmát, öt sirály és öt csüllőt és egy beluga tartását is vállaljuk - fejezte ki taps közepette a szónok. Pontosan ennyi szolidaritás hárul ránk a Nyugat egykori gyarmattartásából, ellenben elvárjuk, hogy a nyugat vegye ki a részét a beluga eltartásában a szolidaritás és a felelősségvállalás jegyében” – mondta.

Bayer Zsolt leszögezte:

az illegális migránsok elenyésző kisebbsége tekinthető valódi menekültnek, aki háború elől menekül, ők valóban jogosultak a befogadásra és az oltalomra. Erről a nemzetközi jog azt mondja, hogy a menekülő az első általa elért biztonságos országban jogosult menedékkérelem benyújtására, ez világos beszéd – jelentette ki.

Csütörtökön a Mandiner is beszámolt róla, hogy Bayer Zsolt kormánypárti publicista tüntetést szervezett péntekre az Európai Uniós képviselete elé a Lövőház utcába, az Európai Unió Bírósága által hozott döntés miatt. Ismert: az Európai Unió Bírósága példátlan súlyos büntetést szabott ki Magyarországnak, amit azzal indokoltak, hogy hazánk nem teljesítette a bíróság egyik ítéletét.

A 200 millió eurós pénzbírság mellett arra is kötelezik Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű kényszerítő bírságot.

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet. A brüsszeli buborék tele van Soros embereivel. Sorosnak van egy terve, hogy évente be kell hozni egymillió migránst Európába, és jöjjön létre egy kevert kontinens” – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban az EU-bíróság tegnapi ítélete kapcsán.

 

 

Összesen 429 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. június 15. 18:08
Orbán Viktor már 2015-ben figyelmeztetett: "Az EU-nak átfogó tervre van szüksége, hogy a válságra reagáljon. Olyanra, amely megerősíti a hatékony irányítást a menedékkérők áramlásai fölött úgy, hogy az biztonságos, rendezett módon menjen végbe, és olyan ütemben, amely tükrözi Európa képességét befogadásukra. Annak érdekében, hogy a terv átfogó legyen, annak ki kell terjednie Európa határain túl. Kevésbé bomlasztó és sokkal kevésbé drága, ha a potenciális menedékkérőket jelenlegi helyükön vagy ahhoz közel tartjuk."
andris-923
2024. június 15. 09:17
Ok akkor most tételezzük fel hogy mondjuk Indiában kb 20 millió ember úgy dönt hogy a jobb élet reményében Magyarországra jön és nekünk be kellene fogadni akkor utána milyen ország lennénk vagy hogy hívnánk ezt az országot? Mert ugye ott fel sem tűnne hogy eltűnt az országból pár millió ember ! ( 500 évvel ezelőtt éppenséggel be fogadtunk onnan pár 100 ezret és milyen jól megvagyunk velük ugye ? )
recipdoki
2024. június 15. 07:16 Szerkesztve
Chekke-Faint helyrerakosgat seggfejek Na, itt pontosan elválik a szar a víztől. Igaz kretén kreténevics ruszkiszopó takonynáci Ennyire 6ökör csak a mandi szerkik hülyítette szoponcok lehetnek elválasztották a szart a májtól,a szar maradt És azzal a nyolc általános hiátusoddal érted is? az EU , baloldal már ötvenszer megmondta: nem ellenőrzés nélküli bevándorlás és nem is letelepedési kötvény kell, hanem tisztességes menekültügyi eljárások, nemzetbiztonsági vizsgálattal,az hogy migráns-e, akkor derülne ki, ha megvizsgálnák rendesen, méltányosan a kérelmét. akik ide jöttek, azok menekültek, és csak a kérelmük kivizsgálása után derült volna ki, hogy "csupán" egy jobb élet reményében jöttek vagy háború elől menekültek, de keresztényi szempontból, az is pont ugyanolyan menekült, aki az éhhallál elől jön, "csupán" a jobb élet reményében. De mindez mellékes is, mert kifejezetten a keresztényi magatartást kéri számon a kormányon (emberséges bánásmód, retorika, stb).
recipdoki
2024. június 15. 07:12 Szerkesztve
Chekke-Faint helyrerakosgat seggfejek Na, itt pontosan elválik a szar a víztől. Igaz kretén kreténevics ruszkiszopó takonynáci Ennyire 6ökör csak a mandi szerkik hülyítette szoponcok lehetnek elválasztották a szart a májtól,a szar maradt höhö A menekülteknek harmadik országban található magyar nagykövetségen előzetesen szándéknyilatkozatot kell benyújtaniuk, valamint Magyarország területére való belépésre jogosító utazási okmányt kell szerezniük, nem teljesítette az irányelvből eredő kötelezettségeit”. a magyar szabályozás megfosztja az érintett harmadik országbeli állampolgárokat vagy hontalan személyeket a menedékjog Magyarországon történő kérelmezéséhez való, az Európai Unió Alapjogi chartájában biztosított joguk hatékony gyakorlásától
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!