Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Az OGYÉI fehér porral szennyezett zöld kapszulákat von vissza

2024. június 07. 21:42

Az érintett kapszulákat kivonták a forgalomból, ezzel párhuzamosan pedig elrendelték a készítmény visszahívását is.

2024. június 07. 21:42
Vitamin Sales Go Up As Consumers Struggle With Cost Of Health Care

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) minőségi hiba miatt von vissza kemény kapszulákat. A Doxycyclin-PannonPharma zöld kapszulák felszíne állítólag fehér porral volt összeszennyezve, még a lezárt bliszteren belül is, ezért azonnali hatállyal kivonták őket a forgalomból az intézet döntése alapján – írta meg az Index.

A zöld kapszulák fehér porral szennyezettek, így azokat kivonták a forgalomból, ezzel párhuzamosan pedig elrendelték a készítmény visszahívását is.

„Minőségi hiba miatt rendelték el a gyógyszerek visszahívását és forgalomból kivonását, ugyanis az NNGYK május 8-án megállapította, hogy a zöld színű kapszulák felszíne a gyárilag lezárt bliszteren belül fehér porral volt szennyezett, amelyet a gyógyszer hatóanyagaként azonosítottak” – közölte Müller Cecillia, országos tiszti főorvos.

Az érintett készítményről az intézet elektronikus levélben tájékoztatta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőt, a gyógyszer kis- és nagykereskedelmi forgalmazásra engedéllyel rendelkezőket, valamint a gyógyszerközvetítőket és az intézeti gyógyszertárakat.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. június 08. 02:39
Bulvár Puszinyuszi, a fehér por liszt vagy porcukor volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!