Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Az egész országra kiadták a riasztást: jégeső is jöhet

2024. június 07. 06:37

Felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

2024. június 07. 06:37
Man with dog running together in heavy rain

Nyitókép: Chalabala / Getty images

Pénteken a délelőtt folyamán meleg, napos időre lehet számítani, de délután és este sok helyen várható zápor és zivatar. Az egész országra citromsárga figyelmeztetést adtak ki várható a zivatarok miatt – írta meg a HungaroMet.

Péntek reggel sok napsütéssel indul, de később fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a nyári időt. Délelőtt csak néhol, délutánra és estére viszont már több helyen is lehet záporra és zivatarra számítani. A nap második felében az ország egyes részein felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

A záporok és zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is várhatóak, szombat hajnalra pedig helyenként pára és köd is kialakulhat. 

Reggel 12 és 18, délután pedig 27 és 33 fok között alakul majd a a hőmérséklet. 

Viszont a záporok és zivatarok hatására akár több fokkal is csökkenhet a levegő hőmérséklete. A HungaroMet az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt. 

***

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!