Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A mobilhasználat korlátozását tűzte ki célul a Fidesz-KDNP az iskolákban

2024. június 17. 15:43

Hollik István szerint a szabályozással megállíthatják a gyerekek tanulmányi eredményeinek a romlását, és csökkenthetik az internetes zaklatások számát is.

2024. június 17. 15:43
Education Process In Villages Of Donetsk Oblast During Ongoing Russian-Ukrainian War

Kép forrása: Serhii Korovayny/Getty Images

A digitális eszközök iskolai korlátozásáról szavazott az Országgyűlés – jelentette be Hollik István. A fideszes politikus úgy fogalmazott, az egyik legnehezebb kérdés a gyereknevelés során „kütyük” szabályozása, és ezért fontosnak tartja azt is, hogy az iskolai mobilhasználat is korlátozva legyen.

Hollik elmondta, a cél az, hogy a gyerekek ritkán, csak tanári engedéllyel használják a telefonjukat. Angliában, Spanyolországban és Belgiumban is bevezettek már ehhez hasonló intézkedéseket, amire azért volt szükség, mert a diákok tanulási teljesítménye esett, nem beszélgettek egymással a gyerekek és nőtt az internetes zaklatások száma. 

Sokkal jobb a gyerekeknek, ha a valódi, és nem a virtuális világban élnek.” 

– zárta le videóját a fideszes politikus. 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. június 17. 16:18
8 hozzászólásból 1 olvasható.
antallmiki
2024. június 17. 15:58
Remek hír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!