Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A magyarellenes román párt miatt nem csatlakozik a Fidesz az ECR frakciójához – az RMDSZ üdvözli a döntést

2024. június 20. 17:19

Az erdélyi magyaroknak nemcsak ellenfél, hanem ellenség is az AUR, ezt a kampány során is bizonyították Simionék.

2024. június 20. 17:19
null

Nyitóképen: Sírgyalázó, -rongáló román szélsőségesek (MTI/Veres Nándor)

Sajnálatosnak tartja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti csoportjának döntését, miszerint felvették frakciójukba a magyarellenes Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) EP-képviselőit – mondta a Magyar Nemzetnek Csoma Botond, az RMDSZ szóvivője.

Az erdélyi magyar parlamenti képviselő azért is nevezte helytelennek a döntést, mert szerinte Georgia Meloniék ismerik a George Simion vezette pártot.

Nem tudom, milyen szempontokat vettek figyelembe, amikor így döntöttek, de hibás döntést hoztak. Az erdélyi magyar közösség képviselőiként nem tudunk egyetérteni ezzel a döntéssel” – fogalmazott Csoma Botond. 

Ami a Fidesz döntésével kapcsolatban, miszerint a párt EP-képviselői nem hajlandó beülni egy olyan frakcióba, amelynek az AUR politikusai is tagjai, a szóvivő arra emlékeztetett, hogy a Fidesznek stratégiai partnere az RMDSZ.

Üdvözöljük ezt a döntést, hiszen az erdélyi magyaroknak nemcsak ellenfél, hanem ellenség is az AUR, ezt a kampány során is bizonyították Simionék

– mondta Csoma Botond.   

Kocsis Máté frakcióvezetője közösségi oldalán közölte: „A szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába. Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!”.
 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kocsis Máté

Facebook

Idézőjel

Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben!

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 21. 19:25
Cigányok a még-cigányabbak mellett amúgy sem lettek volnas fehérek.
ertönszena
2024. június 20. 20:52
Stratégiai nyugalom, gyerekek! Az orkok hörgése ne ijesszen meg senkit. Állhatatosság! Egyenes tartás! Becsület!
Reszelő Aladár
2024. június 20. 20:24
Szóval megint a románokat használják arra, hogy kicsesszenek velünk. De csinálják csak, majd jön a következő választás, amit a Fidesz megint megnyer, Európa pedig csináljon amit akar. Ha több migránst, több lmbtqt és több háborút szeretnének, akkor csinálják csak. Mondjuk unokáik nem lesznek, akiknek el lehet mesélni majd Európa önfelszámolásának történetét. Várom a nyugati lipsi kommentárokat, hogy miért szalonképes egy nemzeti kisebbség ellenes párt.
Skywalker_bp
2024. június 20. 19:35
Nem nem. Rossza cím. Azért nem csatlakozik, mert Meloni azt mondta: kösz, de inkább ne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!