Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Fidesz nem „története leggyengébb eredményét” szerezte, hanem története legértékesebb EP-győzelmét

2024. június 10. 10:09

A jobboldaliak szíve közepébe maró botrány árnyékában 200 ezerrel többen voltunk a jobboldalon, mint az öt évvel ezelőtti, tükörsima választáson.

2024. június 10. 10:09
Orbán 2024 eredmény
Kohán Mátyás
Facebook

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„A napokban úgyis lesz majd alkalmam részletesen elemezni a tegnapi választást, ezért most csak pár dolgot írok.

1. Önsorsrontó ellenzéki önáltatás zajlik az EP-választás eredménye kapcsán. A Fidesz nem »története leggyengébb eredményét« szerezte, hanem története legértékesebb EP-győzelmét: háború közben, rossz külpolitikai helyzetben, a magyar gazdaság két kínkeserves éve után, egy hibás kegyelmi döntés és annak elmaradt magyarázata okán előállt, a jobboldaliak szíve közepébe maró botrány árnyékában 

200 ezerrel többen voltunk a jobboldalon, mint az öt évvel ezelőtti, tükörsima választáson. 

Az egy percig nem a mi hibánk, hogy most ott voltak az ellenzékiek is. Sőt: ellenzékkel szemben győzni nagyobb fegyvertény, mint ellenzék nélkül.

2. Személyes ügyemről szólva: 

kíméletlenül megbüntették a magyar választók a Dobrev- és Donáth-banda érvénytelen és a haza lemaradásán dolgozó európai politikáját. 

Hét helyett kettő mandátumot szereztek azok, akik szerint rendben van Magyarországot politikai okokból (a lengyelországi események után erről nem nyitok vitát) pénzügyileg zsarolni. 

A TISZA most választás előtt áll: vagy beállnak a Fidesz mellé küzdeni a pénzek visszaszerzéséért, vagy ha a hazaárulás útját választják, őket is vasvillával kergetik majd el a magyar választók.

3. Megyei jogú városokból elvesztettünk hármat, visszatért Miskolc, Salgótarján, Baja. A csepeli Fidesz tökéletesen értelmetlen belharca nem került polgármesteri székbe, visszatért a Várnegyed, a papírforma szerint elvesző XII. kerületen kívül nem vesztettünk semmit. Az önkormányzati választáson összességében az ellenzék vesztett pozíciókat, az eredmény jobb a 2019-esnél, bizonyos kisvárosok jobboldalán kell csak takarítani.

4. És végül az egyetlen nagy szívfájdalmam: Győr úgy járt, ahogy öt éve Zugló, Eger és az I. kerület – a választók érzelmi döntése nyomán megválasztottak egy totálisan alkalmatlan polgármestert, öt év purgatórium következik. Félreértés ne essék: itt nem Pintér Bence szavazói hibáztak, az teljesen normális, hogy egy megyei jogú városban van 30 százaléknyi ellenzéki. Azok hibáztak, akiket a polgármester személyisége iránti antipátiájuk totálisan értelmetlen Borkai-voksra indított, pláne a szoros Szentivánon, ahol Pintér egy soha nem is volt akkugyárral riogatva szerzett 40 százalékot. Így nyert egy 60 százalékban jobboldali városban a baloldal. De a győriek nem hülyék, tanulni fognak ebből is, s a közgyűlésben fényes győzelmet arató jobboldal erősebben jön vissza, mint valaha. Nekem is csak több kedvem lett hazaköltözni.”
 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I. R. N. I.
2024. június 14. 09:31
Egy nagy büdös lóf@szt Matyi! Pont, hogy kapóra jött Nektek ez a kib@szott háború és a hamis, uszító propagandával, az emberek megfélemlítésével sikerült felturbózni a szavazatszámot. Ami egyébként így sem alakult kedvetek szerint, hiszen két mandátumot vesztettetek. Úgyhogy, most mégse örülj nagyon, mert a több szavazat két év múlva lesz érdekes, feltéve, ha megmarad. A fővárosi közgyűlésben 15 helyett 10 mandátum! Tényleg egy sikersztori!
Sulammit
2024. június 11. 13:24
Mint minden írásod, ez is reális és lényegre törő. Jó volt látni, hogy Dobrevék alig merészeltek előjönni a füstös szobájukból. Vadai kisírt szemeivel, Dobrev, aki Orbán bukásáról, előrehozott választásokkal hülyítette a maradék népét, ahogy dühösen Gyurcsányt nézte. Szóval jó volt az éjszakai műsor.
Valodi
2024. június 11. 00:52
Illieral 19:56 "Még mindig a Fidesz a legéletképesebb párt" - höhöhö ... Ki is az ÉLETKÉPES? A parasztcsalád vagy az akkumulátor, nota bene a fegyvergyár? "A józan eszünk azt diktálja, hogy a teremtett világban az emberi élet fenntartásához víz, levegő, élelmiszer, hajlék és közösség szükségeltetik.... Ezeket pedig – minden körülmények között, azaz pénz, kőolaj, akár béke híján is - semmi egyéb, csakis a haza földje és a nemzet parasztsága képes számunkra biztosítani. Saját mindenkori politikusainknak, valamint az egész Európai Uniónak szóló üzeneteink és elvárásaink egyértelműek: sem a térségtől idegen tőkés, sem más szervezet ne legyen megélhetési konkurense a helyi parasztcsaládoknak! Aki az unokáink életlehetőségét közönséges áruvá, piaci profittá próbálja zülleszteni, az nem „gazdasági versenytársunk” vagy „politikai ellenfelünk”, hanem ellenségünk!" Ezt az alapelvet köpte szembe Orbán Cipolla Viktor ...
Valodi
2024. június 11. 00:18
Skywalker_bp 23:12 "Megroppant a NER. Térden van. És marad is." Ámen! Mert megérdemlik! Az utóbbi százegynéhány évben Magyarországon még minden politikai korszak a társadalom söpredékének uralmával ért véget - a Monarchia a vörösterrorral, a Horthy-éra a nyilas uralommal, a Kádár-korszak a fidesz dúlásával! Előbb-utóbb az ő bukásuk is bekövetkezik... "A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a "nemzeti" jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali. ....a fasisztoid időkben a nemzetek leggátlástalanabb döglegyei dongják körül a prédaosztót... Aki ehhez dörgölődzik, maga is ilyenné válik ." (Márai Sándor)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!