Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Visszatér a Libri Irodalmi Díj, de innentől az olvasók döntenek róla

2024. május 28. 11:00

„A megújult elismeréseknél az eladási listákat vettük alapul, így a díjakat tulajdonképpen a vásárlók ítélik oda” – árulta el a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója.

2024. május 28. 11:00

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megújult formában tér vissza a Libri Irodalmi Díj, amellyel idén 2023 legnépszerűbb könyveit ismerik el. A korábbiakhoz képest jóval több, összesen tizenegy kategóriában hirdetnek győztest – adta hírül a Libri.

A most visszatérő díjat a Libri 2023-as eladási listáit vezető könyvek kaphatják meg. A győzteseket az Ünnepi Könyvhét eseményeihez kapcsolódva adják át június 14-én – szúrta ki a Fidelio. „Együtt olvasunk – ez az idei évünk jelmondata. Szeretnénk, ha a könyveken keresztül valódi közösségek kialakulását segíthetnénk, éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy az idén visszatérő Libri Irodalmi Díj odaítélésében a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet kapjanak az olvasóink.

A megújult elismeréseknél az eladási listákat vettük alapul, így a díjakat tulajdonképpen a vásárlók ítélik oda az általuk leginkább kedvelt szerzőknek és műveknek”

– idézi a közlemény Ludvig Orsolya Stefanie-t, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatóját.

***

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 14. 12:58 Szerkesztve
Ami azt illeti, az eladási szám messze nem valószínű, hogy az értéket tükrözze. És korunkra megszokhattuk, hogy a különböző díjak tényleges érték tükrözése jelentősen devalválódott. Üres PR.
auditorium
2024. május 28. 16:29
Mitől függ egy mai iró sikere ? 1) Találjon kiadót, aki finanszirozza a mű nyomtatását. 2) Legyen haver kritikus, aki nagyon jó kritikát ir napilapokba és online is a social network-re. 3) Olvasható legyen a mű, NE stilisztikai akrobácia egy oldalas mondatokkal, központozás mellőzésével, tele trágársággal és divatos szlengekkel. 4) NE legyen 8OO oldalas a mű, elég max. 2OO old. kb. 4) Legyen feeling az olvasóval, azaz érzelmi és értelmi kapcsolat. Érzelmi, mert egyetemes érzelmeket v. gondolatokat közöl az iró, értelmi mert van benne oktatási szándék is: történelmi, antropológiai, nyelvi, földrajzi stb. ismeretek beleszövése a történetbe. 5) A könyvesboltban az eladókat megajándékozni, ha a FŐHELYRE teszi ki mindig az eladandó könyvet és ajánlja a vásárlóknak. Igy biztos lesz a siker.
zakar zoltán béla
2024. május 28. 13:53
Nyet_Balassa-Nyet Esterházy-Nyet Nádas-...Nyet Libri
Syr Wullam
2024. május 28. 11:09
LOL, akkor Frei Tamás vagy Kepes András kapja a díjat? 😁😁😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!