Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Vészesen szürkülő Magyar Péter, balos mellébeszélés, mindenkit kiosztó Deutsch Tamás – így zajlott a köztévés EP-vita

2024. május 31. 05:27

A legtöbben mismásoltak a háború és a migráció kérdésében, leszámítva a Fidesz jelöltjét. Gyors reakció.

2024. május 31. 05:27
null
Kacsoh Dániel

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Az egész ugyebár onnan indult, hogy

egyesek elkezdték követelni: legyen választási vita.

Aztán sorra jöttek az ajánlatok, Partizán, ATV, RTL Klub, majd a közmédia is bejelentkezett.

Aztán sorra jöttek a baloldal különböző bugyraiból a feltételek, ki hova és kivel miért nem megy be vitázni, pedig a vita fontos, csak hát akárhogyan és akárhol meg akárkivel azért mégsem.

Magyar Péter volt a leghangosabb, minden időpontot lemondott, mondván, neki a köztévé kell, illetve Deutsch Tamás.

Nosza, ez is összejött, ráadásul a feltételeket is szinte kivétel nélkül teljesítette az állami csatorna – a Tisza Párt kávézói személyzettel és gyermeknapi rendezvényt szervezőkkel keménykedő vezetője először mégis kifarolt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagyobb ember ő annál, mintsem hogy valamennyi EP-listát állító formációval vállalja a vitát,

még akkor is, ha ugyanannyi időt kap, mint a felméréseket toronymagasan vezető Fidesz–KDNP listavezetője. Végül mégis érezhette, hogy ez kínos, ezért szinte az utolsó pillanatban beugrott – egy kis ünnepeltetést azért szervezett magának a helyszínre, színpaddal, miegyébbel.

Hiába, mégiscsak egy szektavezérrel van dolgunk.

És hát a vita. Úgy tűnt, a baloldali aspiránsoknak (igen, ide soroljuk a TISZA Pártot is) általában fontosabb volt a magyarázkodás azt illetően, hogy miért mentek el egyáltalán a közmédia programjára, ezért üstöllést nekiálltak támadni azt, no meg beindult az „orbánozás” és a többi unásig ismert szólam. A megadott témákhoz sem ragaszkodott mindenki, sőt, ám az biztos:

a Momentum és a DK hozta a formáját. Meg persze a többiek is.

Ezt is ajánljuk a témában

Bizony, nincs új a nap alatt: Gyurcsányék és lila kistestvéreik sokkal inkább törődnek a brüsszeli elvárásokkal, mintsem a saját szavazóikkal. Ez derült ki a csütörtök esti vitán, s ez amúgy meg is látszik a legújabb felméréseken. A szavazók ezt annyira nem díjazzák. Ugyanakkor hiába próbálták a kormány mellett „kivégzőjüket”, Magyar Pétert is óvatosan, oldalazva betámadni, inkább elhalt kísérletekre futotta csak. Biztos nem akarták igazán...

Ungár Péter az LMP és Pekárné Farkas Emese a 2RK részéről igyekeztek konstruktívak lenni, s ebből a pozícióból osztani az észt, míg a szintén épp gyengélkedő Mi Hazánk vezetője, Toroczkai László ugyancsak hozta a formáját: nekiment mindenkinek, miközben saját radikális portékáját árulta, talán a többiekhez képest is szemérmetlenebbül.

A legtöbben persze Magyar Péterre voltak kíváncsiak, aki azonban láthatóan nem tudott kiemelkedni a riválisai közül. Sőt.

Ha nem tapsol neki a fanatikus közönsége, s mondogathatja a baráti sajtójában, hogy ő bizony mindenkit is levált, akkor bizony kénytelen szembesülni vele, immár csupán ő is egy a pártvezetők népes táborából. Ráadásul volt ott némi mismásolás meg mellébeszélés, ahogy az lenni szokott nála.

És akkor a lényeg! Az európai parlamenti választások legfontosabb témája az EU jövője, ezzel összefüggésben pedig a háború és a béke kérdése.

Aki fegyverszünetet akar és tárgyalásokat, az békepárti, aki az oroszok végső legyőzéséig harcoltatná az ukránokat, az háborúpárti. Így.

Márpedig ebben a kérdésben egyértelmű és világos üzenetet csakis Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP listavezetője fogalmazott meg. Talán még Toroczkai, de ő se vitte túlzásba.

Bájos részlet, hogy a kutyapárt ismét humorral próbálkozik, míg Márki-Zay Péter véletlenül majdnem a Mi Hazánkra való szavazásra buzdított a saját formációja helyett.

Tekintve a DK és a Momentum mozgását az elmúlt időszakban, a szuverenista kormánnyal szemben még az uniós források visszatartásának támogatását is bevállaló politikusoknak,

Donáth Annának és Dobrev Klárának lett volna mit tisztázniuk.

Ahogy magának a háborús őrületben fontos szerepet játszó Európai Néppártba tartó Magyar Péternek is, aki ezt a kérdést egy-két elharapott félmondattal elintézte.

Deutsch Tamás egyébként rögtön az elején egyértelművé tette, kiket tart fő ellenfeleinek, s mi a baja velük: „Van itt két listavezető, akinek a jelenléte mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Az egyik Gyurcsány Ferenc pártjáé, egy párté, amelyik hazugságra épül. A magyar embereket becsapva tartották meg a hatalmukat, hazudtak reggel, éjjel, meg este.

A másik Magyar Péter, aki a feleségét, a saját közös otthonuk konyhájában titokban lehallgatta, ezzel zsarolta, aztán a felvétel nyilvánosságra hozatalával politikai karriert csinált magának. Ilyet normális ember nem tesz.”

Amikor pedig a másik metatéma, a migráció került szóba, akkor is övé volt az egyetlen határozott, félremagyarázhatatlan megnyilvánulás, a baloldalnak üzenve: „Meg akarták akadályozni, hogy felépítsük a határkerítést. Utána, miután felépítettük a határkerítést, le akarták azt bontani. A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést kezdeményezett a betelepítési kvóták érdekében.”

Kár, hogy nem esett szó egyébként Magyar EP-listájáról, ami talán beszédesebb minden mozgalmári fogadkozásánál: Weisz Viktor és dr. Dávid Dóra például Soros-szervezeteknél dolgoztak korábban, konkrétan migránsokkal foglalkoztak, amivel aligha tudják megszólítani azokat a bizonyos „csalódott fideszeseket”. Hiába tanultak és dolgoztak magas beosztásokban,

a Tisza Párt EP-listája jórészt egy globalista különítményt takar. Nyomokban sem szuverenista.

Ezt is ajánljuk a témában

Ám ez nem volt téma. Mindezek nyomán aligha túlzás arra a következtetésre jutni, hogy ha a választók ebben az egyre hangosabb kakafóniában tiszta, egyenes vonalú állásfoglalást akarnak hallani, azt ebben a szituációban a Fidesztől, illetve Deutsch Tamástól kaphatták meg, mind a háború, mind a migráció kérdésében.

Ezzel a kormánypárti aspiráns szinte lezárta a jobboldalt az oda betörni próbálkozóktól.

Jó szokásához híven alaposan kiosztotta a balos konglomerátumot, amibe immár Magyar Péter is beletartozik.

Jöhet a Békemenet és a kampányhajrá, no meg a kőkemény mozgósítás! Aztán irány a szavazóurnák!

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben!

Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken:

https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 671 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horika
2024. június 15. 11:15
Magyar Péter azt hiszi,hogy Wéber barátsága, látogatása Budapestre neki szól, pedig Orbán Viktornak szól. Orbán miatt WEBER NEM LETT EU-s BIZOTTSÁGI ELNÖK, EZÉRT GYŰLÖLI ORBÁNT, ÉS EZÉRT PARÁDÉZIK ÉS ÖSSZEFOG ORBÁN ELLENSÉGÉVEL.
Horika
2024. június 11. 10:44
MAGYAR PÉTER EGY ÖNIMÁDÓ, ÉLETVESZÉLYES PSZICHOPATA! AZ EMBEREK, HOGY-HOGY NEM VESZIK ÉSZRE?
Horika
2024. június 11. 10:31
HOGY JÖN MAGYAR PÉTER AHHOZ, HOGY KIPUBLIKÁLTA A FACEBOOKRA AZ ATV MUNKATÁRSAINAK VALLÁSI HOVATARTOZÁSÁT??? EZEK A VALLÁSI ADATOK SZEMÉLYES ADATNAK MINŐSÜLNEK , ÉS ÉRINTETTEK ENGEDÉLYE NÉLKÜL NEM TEHETŐK KÖZZÉ TÖRVÉNYESEN!!! MI JÖN EZUTÁN? SÁRGA CSILLAG???
Gondolkodó56
2024. június 02. 08:36
Varga Judit megbocsáthatatlan bűne, hogy a magyar közéletre szabadította ezt a förtelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!