Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Veszélyben vannak a békepárti miniszterelnökök Európában?

2024. május 24. 15:11

Történelmi hibát követtek el, egy lövés után a merénylőt le kellett volna teperni. Interjú.

2024. május 24. 15:11
Nógrádi György
Nógrádi György
Vasárnap

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

„Visszatérve az európai parlamenti választásokhoz. Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt nemrég, hogy Robert Fico »a legfontosabb hónapokban kiesett a munkából«. Vagyis nem tudja kifejezni a békepárti álláspontot az EP-kampányban. Az orosz-ukrán háború az ukrán győzelemig támogatni vágyó erők jól jártak a Fico elleni merénylettel?

Ez egy szörnyű nehéz dolog, mert rengeteg különböző elmélet jelenik meg ilyen helyzetben. A Fico elleni merényletet követően három dolgot mondtam. Egy: alapvető kérdés az, hogy életben marad-e. A válasz az, hogy igen. A második alapvető kérdés, hogy vissza tud-e térni a politikába. Valószínűleg igen. És a harmadik, hogy a merénylőt ki kell hallgatni, hogy egyedül volt-e, társai voltak-e, satöbbi, ezt most csinálja a szlovák rendőrség.

Egy tény: az, hogy egy merénylő közelről öt lövést leadhat Ficóra, ez a szlovák titkosszolgálat csődje. Ők ezt soha nem fogják bevallani, mert senki nem köp a saját levesébe. Történelmi hibát követtek el, egy lövés után a merénylőt le kellett volna teperni. Fico elé oda kellett volna ugrani. A szlovák titkosszolgálat jelenlévő emberei katasztrofális hibát követtek el.

Ezt is ajánljuk a témában

Veszélyben vannak más békepárti miniszterelnökök is Európában?

Ha megnézzük, akkor sorra kapták a fenyegetést a lengyelek, a magyarok, és lehet sorban folytatni. Persze, minden ilyen merénylet megnöveli a hasonló támadások lehetőségének esélyét.

Magyarországról nézve szürreális, hogy Közép-Európában rálőnek egy vezető politikusra…

Ennyire megosztott a szlovák politika. Ha megnézi azt, hogy 8,5 százaléknyi magyar egy jelöltet sem tudott a szlovák parlamentbe bejuttatni… Most tele vannak – én egy hét alatt kétszer voltam kint – óriásplakátokkal az utcák, hogy szavazzanak a magyarokra. Én boldog lennék, ha legalább egy magyar, a listavezető Berényi József be tudna kerülni az Európai Parlamentbe. Tehát azt látjuk, hogy Szlovákiában az ott élő magyarok sem képesek összefogni. A szlovák politikát jelenleg egy rendkívüli széttagoltság jellemzi, és ennek része volt a merénylet.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­u­­­n­­­c­­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
barbax
2024. május 25. 15:38
Csak mondom, függetlenül a mondanivalójának a tartalmáról. Nem beszélünk magyarul így: A Oroszország, a Ukrajna a USA. Nem szól a tévében neki senki???
files32
2024. május 25. 15:05
Vén köcsög, ki akar háborút?
kepiblanc
2024. május 25. 12:21 Szerkesztve
Egy megszállt ország státusza nem tekinthető békésnek, hiszen idegen katonák állomásoznak rajta, vagyis akkor lesz béke, ha az orosz katonák felhagyva a katonai agresszióval elhagyják ukrajna területét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!