Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Sokan nem tudják, hogy a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat óriási károkat okozott a kerékpáros közlekedésnek

2024. május 31. 08:13

A budapestiek az elmúlt években bele is futhattak néhány gyors sávkijelölésbe, felfestésbe. Ezeket az ötleteket nem kellett, hogy megelőzze se hosszú, se rövid tervezés, egy-két éjszaka meg lehetett oldani sárga festékkel.

2024. május 31. 08:13
Révész Máriusz
Révész Máriusz
Facebook

Nyitókép forrása: MTI-archív/Balogh Zoltán

„Karácsony Gergely főpolgármester úr szereti úgy láttatni magát, mint akinek szívügye a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése. A budapestiek az elmúlt években bele is futhattak néhány gyors sávkijelölésbe, felfestésbe. Ezeket az ötleteket nem kellett, hogy megelőzze se hosszú, se rövid tervezés, egy-két éjszaka meg lehetett oldani sárga festékkel.

Azt sokan nem tudják, hogy a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat óriási károkat okozott a kerékpáros közlekedésnek, tehetetlenségük miatt sok valódi kerékpáros fejlesztés meghiúsult Budapesten. Miközben Karácsony Gergely kéthetente telesírta a sajtót, hogy nincs pénze, aközben a rendelkezésre álló forrásokat nem volt képes felhasználni. Ebből a forrásból lehetett volna olyan új kerékpárút építéseket megvalósítani, aminek még az autóval közlekedők is örültek volna. 2014-2020 közötti időszakban Budapest 8,1 milliárd forint vissza nem térítendő uniós (VEKOP) támogatásból fejleszthette (volna) kerékpáros hálózatát. 

Ebből az összegből azonban csak 5,8 milliárd forintot volt képes felhasználni! Addig szerencsétlenkedtek, amíg az uniós források felhasználási határideje lejárt, ezért 2,3 milliárd forint kerékpáros fejlesztési pénzt, egyszerűen elvesztett a Fővárosi Önkormányzat. Tarlós István főpolgármester úr esetében, ez nem fordulhatott volna elő! Sajnos azóta a Budapesti Közlekedési Központ a Gyurcsány-párt kifizetőhelyévé vált, és mindannyian emlékezhetünk arra, hogy mi történik, amikor Draskovits Tibor és társai »felelősek« egy területért. Amikor már látszott, hogy ezzel a projekttel gond lesz, és nem tartható a határidő, a Fővárosi Önkormányzat még kérhette volna a források átcsoportosítását más kerékpáros fejlesztésekre. 

Ezzel ez a 2,3 milliárd forint örökre elveszett a fővárosi kerékpáros fejlesztések számára. Ez nem pártpolitikai kritika. A Magyar Kerékpárosklub úgy fogalmazott: Pénzügyileg és tartalmilag is veszteségnek tekinthető a VEKOP, az eredeti tervekhez képest a projektek 70%-a elveszett… Budapest eddigi legnagyobb kerékpáros fejlesztési forrása kihagyott lehetőség maradt. »Ebből a forrásból a Rákos-patak menti útvonal fejlesztését kellett volna megvalósítani. Karácsonyék indoklása szerint, az előkészítés elhúzódása miatt a projekt fizikai befejezésére a VEKOP zárásig nem volt már lehetőség.«

Ez a teljes támogatás 29 %-a! A forrásvesztés mellett ez azért is fájó, mert ez az útvonal az EuroVelo 14 Budapesten átvezető szakasza is egyben, így a mindennapi kerékpározás mellett a turisztikai szerepe is kiemelkedő. Felelős: nincs.”

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben!

Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken:

https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

***

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EJP1
2024. június 01. 11:59
Harácsony Gelgely mindenhez (is) hülye.
atti64
2024. május 31. 17:49
KARÁCSONY EGY IGAZI IDIOTA CSAK Ö MÉG NEM TUD ROLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOLJON MÁR NEKI VALAKI AKI MELLÉ KEVEREDIK!!!!!!!!!!!!!!!
Osztap_Bender
2024. május 31. 17:44
Sokan nem tudják, hogy a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat óriási károkat okozott a kerékpáros közlekedésnek Aztán vitéz kormányod miért nem szól nekünk időben, miért nem akadályozta meg azt a kártevést? Minden felhatalmazást megkapott erre a választóktól! Most jössz elő ezzel a dologgal, mikor 5 évetek volt a dolog megakadályozására? Micsoda görény, hazug, gusztustalan, szarfaszú bandává váltatok pár év alatt.
Lajoss
2024. május 31. 16:27
Máriusz,már csak te hiányoztál… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!