Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Miért vittek el egy diákot a terrorelhárítás emberei az iskolájából? Íme a részletek! (VIDEÓ)

2024. május 29. 17:30

A fiatal „kegyetlen mészárlást tervezett” iskolájában. Társai szerint egy szektának is a tagja volt.

2024. május 29. 17:30

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szélsőséges iszlamista nézeteket terjesztő fiatalra csapott le a TEK Magyarországon. A fiatalkorú férfit azért vettek őrizetbe, mert

az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) felderítési adatai alapján indított nyomozást az ügyészség.  A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 4-én egy az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő videót magyar nyelvű felirattal látott el, majd azt a terrorszervezet saját szerverén működő, nagy nyilvánosság által hozzáférhető tartalommegosztó felületre feltöltötte.  

De a fiatal ezt követően sem hagyott fel a terrorszervezet működésének támogatásával, amelynek során az Iszlám Állam népszerűsítése céljából általa létrehozott, 

bárki által elérhető szerverre további magyar nyelvű propagandakiadványt és a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket töltött fel 

– írták. 

A fiatalt háborús uszítás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szerdán dönt.

Kegyetlen mészárlást tervezett iskolájában

A TV2 Tények című műsorában elhangzott, hogy hónapok óta figyelhették a hatóságok a 10. osztályos kamaszt, aki „kegyetlen mészárlást” tervezett az iskolájában Székesfehérváron. 

A tinédzsert hétfőn megbilincselve vitték el az Árpád Technikumból.

A Tényeknek egy szemtanú is nyilatkozott, aki a hírműsor stábjának elmondta, a fiatal több tanulót is meg akart ölni. Épp hazafelé tartott, mikor mikor a TEK-esek megálltak az iskola előtt két vagy három autóval, majd nem sok idő múlva bilincsben vezették ki a fiút az épületből.

Az összeállításból az is kiderült, hogy 

a diákok szerint a fiú egy szektának is a tagja volt, onnan vehette az ötleteit.

A csatorna információi szerint a fiatalt Rolandnak hívják, muszlim hátterű és és honvéd kadét szakon tanul az iskolában.

A Tények riportját alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 01:40
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­i­ ­­p­­u­­­n­c­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
BBALU
2024. június 08. 23:50
HONVÉD KADÉT ???? KI VOLT AZ AZ IDIÓTA AKI EZT A MUSZLIM KÖCSÖGÖT BE ENGEDTE EGY KATONAI SULIBA ??? NA KI A FA...SZ..OM VOLT ?????
survivor
2024. május 30. 22:43
Sok magyar parasztpicsa tér át az iszlámra.. FASZ+ PÉNZ...
survivor
2024. május 30. 22:36
Muszlim Roland, a magyar kadét.. 😱
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!