Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kövér László: Soha nem volt még ekkora tétje az európai uniós választásnak

2024. május 23. 06:27

A házelnök szerint sokaknak nem tetszik, hogy Magyarország önállóan meg merte fogalmazni érdekeit, és hogy képesek, hajlandók és mernek a béke mellett érvelni, valamint az igazság oldalán állni.

2024. május 23. 06:27
null

Nyitókép: Ficsor Márton (Mandiner)

A választás tétje: béke vagy háború címmel rendezett szerdán lakossági fórumot Kövér László Újfehértón, ahol elmondta, hogy ilyen súlyos kihívás előtt Európa és Magyarország még nem állt, így talán soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most – írta meg a hirado.hu.

Mozgósításban, meggyőzésben, a felelősség felkeltésében jobbnak kell lennünk, mint az ellenzék

– mondta az Országgyűlés elnöke.

A Fidesz országos választmányának elnöke emlékeztetett arra, hogy 2010-ben jelentős változás történt Magyarországon. „A romeltakarítás és a stabilizáció időszaka után egy olyan tíz év következett, amikor az ország gazdasági helyzete folyamatosan javult, az emberek anyagi helyzete jobbra fordult, emelkedett a nyugdíjak értéke és javult a családos keresők jövedelmi pozíciója” – tette hozzá.

Az Országgyűlés elnöke hosszan sorolta az Orbán-kormány intézkedéseit, kiemelve a világszerte elismert családpolitikát, a nemzetpolitika terén bekövetkezett változásokat, valamint a keleti nyitás politikáját.

Kövér László szerint sokaknak nem tetszik, hogy Magyarország önállóan meg merte fogalmazni érdekeit, és hogy képesek, hajlandók és mernek a béke mellett érvelni, valamint az igazság oldalán állni.

A házelnök kijelentette, hogy a június 9-i választás arról is szól, hogy a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére, és ennek érdekében képesek-e minden lehetséges eszközt megragadni. Majd Kövér László feltette a kérdést: 

hagyjuk-e hogy mások kockára tegyék az eredményeinket azzal, hogy belerángatnak a háborúba, vagy történelmi elődeinkhez – Hunyadi Jánostól az 1956-os hősökig – méltók tudunk maradni, és a megfelelő helyre húzzuk az ikszet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:17
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­k­­­e­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­ ­p­u­­­n­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
cccbasatu
2024. május 24. 08:37
Kötél Lacika hozta a formáját,blabla-blabla!Magyarországnak nincs lehetősége beleszólni a világ dolgaiba! A fidesznyik meg ezzel kampányol,az emberek nem hülyék tudják hogy a takaró meddig ér.Magyarországi viszonylatba ez meg is mutatkozik.Nincs épeszű ember aki még mindig hisz az Orbáni hazugságokba.Most a választásokon a fidesznyik a legnagyobb vesztes mert sokkal kevesebb embere lesz Brüsszelbe ,így még nagyobb hülyeség hogy "bevesszük Brüsszelt"!A honi önkormányzati választásokon még nagyobb veszteségei lesznek a fidesznyiknek mert a gazdasági,politikai erkölcsi züllés már olyan magas szinten van Magyarországon a fidesznyik miatt hogy egy kis stilű szélhámos is bedöntheti a rendszert és totális vereséget mérhet az orbáni rezsimre! .
falcatus-2
2024. május 23. 08:25
mc-foker 2024. május 23. 07:00 Az atomháborúval való riogatás mindennek a legalja. Aki beveszi, az meg ostobább, mint egy marék lepke...." Svédország még pár nappal azután, hogy aláírtuk a csatlakozásukat a NATO-hoz határozottan visszautasította még a gondolatát is, hogy atomfegyvereket telepítsenek az országukba. Ma már a svéd miniszterelnök bejelentette, hogy kész fogadni amerikai atomfegyvereket. Lengyelrszág meg már évek óta tárgyal róla és egyenesen azt követeli telepítsenek oda atomrakétákat. Aki nem veszi észre a lopakodó szándékot "az meg ostobább, mint egy marék lepke...."
bodrigyuri
2024. május 23. 08:07
A lényeg továbbra is az önkormányzati választás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!