Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Kedves Kunhalmi Ágnes!

2024. május 31. 06:42

A baloldal mindenkori szerepéről: mindkét világégés és annak emberfeletti szenvedése és tragédiája után, a baloldal tovább fokozta a szenvedést és a tragédiát.

2024. május 31. 06:42
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Facebook

Nyitókép forrása: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala

„Kedves Kunhalmi Ágnes! 

Engedje meg, hogy az Ön által leírtakat egy picit árnyaljam:

– Magyarországot mindkét világháborúban Németország kényszerítette hadba lépésre. A maihoz hasonló, drámaian hibás megközelítésen alapulva azt gondolták, hogy a háború és annak kiszélesítése kívánatos nem csak a saját, de (hitük szerint) az egész kontinens geopolitikai szempontjából. A nem kívánatos, hanem tragikus véget mindannyian tudjuk, hazánk vonatkozásában kiemelten.

– Éppen ezért nem csak biztonsági, de morális szempontból is érthetetlen, hogy (a korábbi tragédiák ellenére, szürreális módon) megint Németország az egyik élharcosa a háborús uszításnak és a fegyverkezés fokozásának (»sisakoktól a vadászrepülőkig«). Legutóbb iszonyatos vége lett annak, mikor német tankok indultak meg kelet felé – én nem szeretném az életemben megtapasztalni azt, amit a történelemkönyvek lapjairól már ismerek. Bízom benne, hogy Ön sem – vagy a korábban Önök által is »nácinak« nevezett Jobbikkal való összefogás egyéb ideológiai változásokkal is járt a szocialistáknál?

– De vissza korunk Németországára! Ez az a Németország, melyet az Önök elvtársa, a baloldali Olaf Scholz vezet, s melynek külügyminisztere arról beszél, hogy neki fontosabb Ukrajna, mint a német állampolgárok. Ez az a Németország, melynek vezető politikusai szóltak »tesztjelleggel« először arról az elmúlt hetekben, hogy be kellene vezetni a kötelező európai – tehát magyar – sorkatonaságot. Eddig Önök, ha jól emlékszem, már a »honvédelmi ismeretek oktatása« fordulattól is hideglelést kaptak. Eddig.

– A baloldal mindenkori szerepéről: mindkét világégés és annak emberfeletti szenvedése és tragédiája után, a baloldal tovább fokozta a szenvedést és a tragédiát. Igen, a Magyar Szocialista Párt elődszervezetei, a Kommunisták Magyarországi Pártja 1919-ben, majd a Magyar Kommunista Párt 1945-től kezdődően terrort, diktatúrát, elnyomást »hozott« egy amúgy is tönkretett és kivéreztetett országnak. Igen, a baloldal mindig rárontott a nemzetére, ha tehette.”

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben!

Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken:

https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. május 31. 21:36
KUNHALMI EGY FASSZOPO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Box Hill
2024. május 31. 19:39
Churchill kifejezett célja a „Szovjetunió kiküszöbölése” volt. A haditerv fedőneve az „Elképzelhetetlen Hadművelet” lett és csak 1999-ben vették le a titkosítását. A terv brit és amerikai csapatok százezreivel számolt, akiket százezer újra felfegyverzett német katona támogatott volna abban, hogy meglepetésszerű támadást intézzenek a háborúban kimerült keleti szövetséges ellen. Miközben a Királyi Légierő szovjet városokat támadna Észak-Európa-i támaszpontokról.” (Forrás: Richard J. Aldrich, The Hidden Hand, Britain, America and Cold War Secret Intelligence (Az eldugott kéz, Anglia, Amerika és a hidegháborús titkosszolgálat), The Overlook Press, 2001, 57-58.old.) Tovább is van. Mondjam még?
Box Hill
2024. május 31. 19:37
5. Tagja voltunk, jó okkal, az Antikomintern Paktumnak. Megelőzve ezzel a nyugati világ jórészét. A kommunistaellenes szerződéshez 1939 februárjában csatlakoztunk. A Komintern a kommunizmus nemzetközi elterjesztésének szervezete volt. 6. Egy négy évvel korábbi felébredés akkor most jobb vagy rosszabb, Mr. Churchill?: „Napokkal Németország kapitulációja után, 1945 májusában, Churchill elrendelte egy a szovjetek elleni haditerv elkészítését. 1944 folyamán a Whitehall hidegháborúja még csak titkosszolgálati előjelzésekre koncentrált, mostanra azonban már a cselekvés lett a téma.
Box Hill
2024. május 31. 19:34
3. “Az oroszok már öt évszázadon keresztül próbálják országuk végső határát meglelni, de sehogy sem sikerül.” (A. L. Kennedy, The Quarterly Review, 1947. január) 4. Humanitárius ok: Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott, míg hadba lépésünkkor már 26,373,000-nél. Forrás: Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!