Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Idén újraindul a magyar gazdaság

2024. május 22. 07:20

A háború befejezésén is múlik, hogy mikor tudunk magasabb fokozatba kapcsolni.

2024. május 22. 07:20
Car engine assembly, workers adjusting engine block valve
Nagy Márton
Nagy Márton
Magyar Nemzet

Nyitókép: Andy Sacks / Getty images

„A támogatások és a hitelek bővülő kínálata a cégeket is mozgásba hozza, ezért kezdtek el 2023 utolsó hónapjaitól kezdve egyre több hitelt igényelni. A fordulatot előre tudtuk hozni, mert a bankok által vállalt önkéntes kamatplafont követően a bankközi kamatok csökkenését meghaladó ütemben mérséklődtek a változó kamatozású vállalati hitelkamatok.

Jól látható, hogy a családoknál és a vállalatoknál is egyre több pénz áll rendelkezésre, sőt, mindannyian bizakodóbbá váltak az elmúlt hónapokban. A célunk az, hogy a túlzott óvatosságot felváltó bizalom végül felelős bátorságot is magával hozzon.

Ígéretünknek megfelelően 2024-ben újraindítjuk a gazdaságot, 2025-ben pedig gyorsítás következik, de a háború befejezésén is múlik, hogy a hármasból mikor tudunk majd feljebb kapcsolni magasabb fokozatba.

Az export átmeneti zavarai mellett a növekedést támogató további öt tényező már teljesült: a fogyasztás helyreáll, a beruházási aktivitás újraindul, a munkaerőpiacra folyamatosan új belépők érkeznek, az ikerdeficit már nem lékeli a gazdaságot, a hitelpiac pedig magára talált. A belső tényezők rendben vannak, ismét saját erőnkből haladunk, sajnálatos módon háborús és uniós ellenszélben. Ahhoz, hogy a következő évtized sikeresebb legyen, Magyarországon meg kell őrizni, Európában pedig újra kell teremteni a békét, ezáltal a politikai és a gazdasági stabilitást.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:12
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­­­e­­l­­­d­­ ­­a­ ­­­s­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
kokrowatz-0
2024. május 22. 23:41 Szerkesztve
láthatnánk a kínával kötött szerződéseket? az ország mekkora részére teszik rá a kezüket, ha nem teljesítjük a ránk eső részt? a használt autókra vonatkozó állami támogatás(skandallum), a rendőrségi elektromos matchbox-ok - sajnos nagyon rosszat sejtetnek.
frx00001
2024. május 22. 22:29
áh ez a nagypofájú dagadt szar, ez az egyik akitől meg kéne szabadulni ...
danubius
2024. május 22. 22:09
Márton ez már az, vagy csak most fog indulni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!