A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Homokra épített ház ez a Tisza párt

2024. május 21. 17:25

Már van rálátásunk a Magyar Péter jelenségre, és egyre nyilvánvalóbb, hogy ez az egész képtelenség.

2024. május 21. 17:25
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Demokrata

Nyitókép: Facebook

„Már van rálátásunk a Magyar Péter jelenségre, és egyre nyilvánvalóbb, hogy ez az egész képtelenség. Olyan, mintha egy raliversenyző árkon-bokron keresztül, toronyiránt indulna el a cél felé. Az elején mindenkit megelőz, de előbb-utóbb tengelytörés lesz a vége.

Nem gondolom, hogy Magyar Péter »küldött ember«, valakik bábja. Nyilván hozzácsapódtak politikai ambíciók és pénzek is, azért itt százmilliós költések vannak. De Magyar továbbra is önjáró, megy a maga feje után, mert az önveszélyességig menően meg van győződve a saját igazáról. Még azt is el tudom képzelni, hogy már évek óta mindenféle bajai voltak a Fidesszel. Sok ilyen ember van, aki folyton »megmondta«, de ezeknek beszélhet, nem hallgatnak rá, pedig ő sokkal jobban csinálná. Most úgy érzi, hogy a látványos siker végre őt igazolja. Miért hallgatna bárkire is?

Csakhogy a politika nevű játékot nem így játsszák. Vagy még inkább: hosszú távon így nem lehet játszani. Magyar Péter június 9-én ott áll majd egy 20-25 százalékos párttal, 4-5 európai parlamenti képviselővel – valójában azonban párt, közösség, intézményi háttér, program nélkül. Persze, hogy rengetegen jelentkeznek majd nála, tisztességes emberek mellett égő szemű őrültek, gátlástalan karrieristák, politikai szédelgők, gyakorló elmebetegek, sőt, mindenféle frusztrációkkal teli, sértett, az önveszélyességig önhitt Magyar Péterek – és neki sem ideje, sem eszköze nem lesz arra, hogy mindezeket kiszűrje a tisztességesek közül. Még a 4-5 EP-képviselőjéről sem tud semmit. A pozíciójuk, a jövedelmük sem tőle függ, mi a garancia, hogy másnap nem árulják el? Semmi.

Összeszokott, kipróbált, erős belső kohéziójú, egymás iránt lojális csapat nélkül tartós politikai sikert elérni nem lehet. És akkor a kiérlelt, évek vitáiban edződött és letisztult, erős meggyőződésen alapuló programról még nem is beszéltünk – hiszen az végképp nincs neki. Homokra épített ház ez a Tisza párt: jön majd a valóság árja, összedől és romhalmazzá válik.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-164
2024. július 26. 16:07
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­k­­e­l­­d­ ­­a­­­ ­s­­z­e­­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. május 27. 20:23
Ugyan,Gabi bácsi…😂😂😂😂
Onurisz
2024. május 23. 00:21
20-25%? Ugyan! Érthető, hogy sok ellenzéki elmegy meghallgatni. A sajtójuk is nyomja, a közvéleménykutatóik is torzítanak felé. De, hogy a közönsége valóban oda fog-e szavazni vagy a végén mégis marad valamelyik régi ellenzéki pártnál, azt majd meglátjuk. Jó esetben eltakarítja a politikai életből a Jobbikból Ballikká vált társaság maradékait és a tehetségtelen hazaáruló momentumos bagázst. De lehet, hogy még erre sem lesz képes, mert az őrjöngők egy része is rájön, hogy semmi esélye legyőzni Orbánt, akkor meg minek szétveretni vele a neobolsevik pártokat.
Hodor
2024. május 22. 21:51
Milyen 20-25? A hvgnek most vallotta be, hogy két mandátumnak is örülne. :) Az pont megegyezik a belső mérésekkel: 7% (+-3%).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról