Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Hétvégi viharok: villámárvíz mosta el nyugatot, tornádó csapott le az Alföldön (VIDEÓ)

2024. május 27. 06:31

Jégeső, villámlás kíséretében, Magyarszombatfán több, mint 50 milliméter csapadék zúdult le.

2024. május 27. 06:31

Nyitókép: Időkép / Pápa

Szombaton sem volt békés az időjárás, erős viharok alakultak, és vonultak az ország több táján. Nyugaton a lassan mozgó és nagy területet felölelő cellák ontották magukból a vizet, sőt a jeget. Sárváron csak lassan lehetett közlekedni az utakon átfolyó víztől – írja az Időkép

Az utóbbi napokban zivatarok, felhőszakadás miatt adták ki sorra a riasztásokat a meteorológusok. Pénteken is megtépázta az országot a vihar: Csengerben 58 milliméter eső esett rövid idő alatt. Rákóczifalva és Rákócziújfalu között pedig tornádó alakult ki. 

A lap több olvasói fotót is megosztott:

Rédics / Időkép
A brutális jégesővel kevert vihar után Sárvár utcáin | Fotó: Elekes Sándor /Időkép

A pénteki tornádóról itt láthat egy videót:

-

 

 

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. május 27. 07:18
Rémlik, hogy úgy 15-20 éve azt olvashattam, hogy valamely állam azt jelentette ki, hogy 5 éven belül képes lesz az időjárás teljes ellenőrzésére..! Ez a projekt minden bizonnyal megvalósulhatott! -csak nem kizárólagosan! Más államok is nagyot léphettek ez ügyben, a nem tűnik lehetetlennek, hogy szívélyesen küldözgetik ellenfeleiknek a katasztrofális rossz időt... -mert az ember olyan tehetséges! Ami közvetlen: legalább 15 éve mondom, hirdetem, hogy a Nap sugárzása megváltozott, kimondottan veszélyessé vált, nem érlel, hanem éget! Félreérthetetlenül éget! Tanúm rá, a májusi esők hatására zsenge zöldborsóm, melyek jelentős égési sérüléseket szenvedtek el! Megégtek! Szárazra! A hosszú aszályos időszakok, az özönvíz szerű esők, a természeti katasztrófák sorozata, mind, mind illeszkedik abba a törekvésbe, mely szerint az emberiség lélekszámát kettőmilliárd alá szükséges szorítani... Egyesek szerint akár 500 millió alá...
2024. május 27. 07:12 Szerkesztve
De jó .... (mármint az hogy végre van valami amiről megint lehet írni....) Méh szaros Lölőnek szólok, hogy lassan az egész országunk Balaton.. (van még mit kivásárolnia a neki átmosott közpénzünkből...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!