Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hahó, engem ezért rúgtak ki a BKK éléről

2024. május 23. 22:22

Nagyon szórakoztató az erőlködés, amiben most utólag próbálják úgy beállítani, mintha ne lettem volna az orosz metrófelújítás ellen.

2024. május 23. 22:22
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

„Nagyon szórakoztató az erőlködés, amiben most utólag próbálják úgy beállítani, mintha ne lettem volna az orosz metrófelújítás ellen. Hahó, engem ezért rúgtak ki a BKK éléről, mert ellene voltam – ezt még Tarlós is elismerte 2017-ben az Index akkori, az ügyben történt orosz titkosszolgálati kavarásokat feltáró cikkében. A volt főpolgármester az ATV-ben még néhány héttel ezelőtt is megerősítette, hogy az új metrókocsik beszerzését támogattam az ő emlékei szerint is.

A legviccesebb persze most az a vád, hogy megszavaztam azt, hogy »megismertem« az ügyben a »BKK kockázatjelentését« – erről ír ma a cikk és ebből lettek címek az online sajtóban. Tudjátok ki volt ekkoriban a BKK vezérigazgatója? Elárulom: én. Az lenne nagy szenzáció, ha nem szavaztam volna meg, hogy »megismertem« a jelentést, amiben épp a metrófelújítás körüli kockázatokat jelezte az akkoriban általam vezetett BKK.

Az orosz metrófelújítási beszerzés összes érdemi döntése 2015-ben történt, amikor rég nem voltam már a BKK vagy a BKV vezetője. Az oroszok győzelméhez vezető, klíma nélküli metrófelújításra szóló közbeszerzést megindító határozatot sem szavaztam meg (439/2014. sz. BKV IG határozat), ezt is nyugodtan le lehet ellenőrizni. A közbeszerzési dokumentumokat nem rajtam kell keresnie a Magyar Narancsnak, hisz nem hoztam haza hivatalos dokumentumokat, ezekkel a BKV rendelkezik, ahonnan láthatóan szelektíven és direkt hamis keretezéssel szivárogtat épp a városvezetés.”

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2024. május 24. 14:34 Szerkesztve
Abban igaza van, hogy ellenezte a felújítást, új metrókocsikat akart. Ebből soha nem csinált titkot. Jól értem, azzal vádolják, hogy része volt az orosz felújítási szerződésekben?
Reszelő Aladár
2024. május 24. 12:41
Szóval az van, hogyha egy francia/német/USA cég újította volna fel a metrókat, akkor semmi baj nem lenne velük. Ha azóta szétestek volna, akkor sem. AMúgy meg ha Dávid/Alexa nem lép vissza, akkor marad Gergyely a polgi. Ilyen sztorik meg nem lesznek, mert úgysem épül kb semmi.
Jajdejónekünk
2024. május 24. 11:15 Szerkesztve
Kedves Vitézy úr, úgy hiszem az akkori főnöke, Budapest akkori főpolgármestere Tarlós István nyomatékosan elmondta, hogy NEM emiatt rúgta ki a BKK éléről. Azt is hozzátéve, hogy a pert is fontolóra veszi, ha ezen állítása mellett kitart. https://mandiner.hu/belfold/2024/04/tarlos-fontolgatom-hogy-beperlem-vitezy-davidot-video
flesh ripper
2024. május 24. 07:28
Hasznos és nemes gesztus lenne - Ági néninek is tisztelegve -, ha Dávidka lemondana Alexandra javára. Ez a nemes és konstruktív gesztus garantálná, hogy végre egy hozzáértő, képzett, több nyelven beszélő, szorgalmas, éles eszű vezetője lenne Budapestnek, aki pártcsaták, korrupció nélkül dolgozna csapatával és rendet rakna csodálatos városunkban! Érdemes lenne! Fontold meg Dávidka! Ági nénire való tekintettel is. Az Ő emlékének tisztelegve. Ő is erre bíztatna! Te pedig visszamehetnél a játék-körvasútodhoz kürtölgetni, vagy akár magasabb beosztásba is kerülhetnél. Ági nénire való tekintettel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!