Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Hahó, engem ezért rúgtak ki a BKK éléről

2024. május 23. 22:22

Nagyon szórakoztató az erőlködés, amiben most utólag próbálják úgy beállítani, mintha ne lettem volna az orosz metrófelújítás ellen.

2024. május 23. 22:22
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

„Nagyon szórakoztató az erőlködés, amiben most utólag próbálják úgy beállítani, mintha ne lettem volna az orosz metrófelújítás ellen. Hahó, engem ezért rúgtak ki a BKK éléről, mert ellene voltam – ezt még Tarlós is elismerte 2017-ben az Index akkori, az ügyben történt orosz titkosszolgálati kavarásokat feltáró cikkében. A volt főpolgármester az ATV-ben még néhány héttel ezelőtt is megerősítette, hogy az új metrókocsik beszerzését támogattam az ő emlékei szerint is.

A legviccesebb persze most az a vád, hogy megszavaztam azt, hogy »megismertem« az ügyben a »BKK kockázatjelentését« – erről ír ma a cikk és ebből lettek címek az online sajtóban. Tudjátok ki volt ekkoriban a BKK vezérigazgatója? Elárulom: én. Az lenne nagy szenzáció, ha nem szavaztam volna meg, hogy »megismertem« a jelentést, amiben épp a metrófelújítás körüli kockázatokat jelezte az akkoriban általam vezetett BKK.

Az orosz metrófelújítási beszerzés összes érdemi döntése 2015-ben történt, amikor rég nem voltam már a BKK vagy a BKV vezetője. Az oroszok győzelméhez vezető, klíma nélküli metrófelújításra szóló közbeszerzést megindító határozatot sem szavaztam meg (439/2014. sz. BKV IG határozat), ezt is nyugodtan le lehet ellenőrizni. A közbeszerzési dokumentumokat nem rajtam kell keresnie a Magyar Narancsnak, hisz nem hoztam haza hivatalos dokumentumokat, ezekkel a BKV rendelkezik, ahonnan láthatóan szelektíven és direkt hamis keretezéssel szivárogtat épp a városvezetés.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­z­­­e­x­i­ ­p­­u­­­n­­c­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Megtalálta
2024. május 24. 14:34 Szerkesztve
Abban igaza van, hogy ellenezte a felújítást, új metrókocsikat akart. Ebből soha nem csinált titkot. Jól értem, azzal vádolják, hogy része volt az orosz felújítási szerződésekben?
Reszelő Aladár
2024. május 24. 12:41
Szóval az van, hogyha egy francia/német/USA cég újította volna fel a metrókat, akkor semmi baj nem lenne velük. Ha azóta szétestek volna, akkor sem. AMúgy meg ha Dávid/Alexa nem lép vissza, akkor marad Gergyely a polgi. Ilyen sztorik meg nem lesznek, mert úgysem épül kb semmi.
Jajdejónekünk
2024. május 24. 11:15 Szerkesztve
Kedves Vitézy úr, úgy hiszem az akkori főnöke, Budapest akkori főpolgármestere Tarlós István nyomatékosan elmondta, hogy NEM emiatt rúgta ki a BKK éléről. Azt is hozzátéve, hogy a pert is fontolóra veszi, ha ezen állítása mellett kitart. https://mandiner.hu/belfold/2024/04/tarlos-fontolgatom-hogy-beperlem-vitezy-davidot-video
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!