Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Erzsébetvárosi vörös segély? Budapesten fizethették ki a bukott hajdúsági szocialistát

2024. május 29. 12:03

A Mandiner birtokába került szerződés alapján Hajdúdorog korábbi szocialista polgármesterét bízták meg egy zsíros szakértői munkával.

2024. május 29. 12:03
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Csige Tamás Facebook-oldala

Újra nekifut a június 9-i önkormányzati választáson a polgármesteri címért Csige Tamás, Hajdúdorog korábbi vezetője, akit öt éve a fideszes jelölt, az akkor 30 éves Horváth Zoltán vert meg. Csige régi arc a szocialisták körében, már 1995-ben lépett be az MSZP-be, 2004-től 2006-ig országgyűlési képviselő is volt. ám a DK létrejötte óta fokozatosan hálózta be a politikust a Gyurcsány-örvény.

Az idei önkormányzati választáson hivatalosan az Ujhelyi István által vezetett Esély Közösség indítja a politikust.

Történelmet írhat Csige Tamás barátunk a június 9-i önkormányzati választásokon: ő lehet az ESÉLY közösség első polgármestere, méghozzá Hajdúdorogon”

– írta buzdító üzenetében közösségi oldalán Ujhelyi István, aki szerint Csige a demokratikus ellenzéki pártok támogatásával, de az ESÉLY közösség hivatalos jelöltjeként száll harcba a hajdúdorogi polgármesteri címért.

Mint Ujhelyi írta, Csige az elmúlt években már bizonyította, hogy méltó a hajdúdorogiak képviseletére, hiszen véleménye szerint korábbi polgármesterként és jelenlegi önkormányzati képviselőként mindig azoknak az embereknek a szolgálatát tartotta elsődleges feladatának, akik a leginkább rászorulnak, akikről már lemondtak.

Hajdúdorog többet érdemel! Adjunk egy új esélyt a városnak! Adjunk esélyt Csige Tamásnak! Rá számíthatunk!”

– kampányolt Csige mellett Ujhelyi.

Folyamatosak a bukások, de a zseb szépen kitömve

Csige Tamás nem kizárólag a polgármesteri pozícióért száll ringbe, felkerült a Demokratikus Koalíció vármegyei listájának harmadik helyére is, ami szinte biztos befutónak tűnik, azaz hiába marad alul a városvezetői székért folyó versenyben, a politikai pályája tovább szárnyalhat. Mint ahogy fentebb már jeleztük, Csige alulmaradt 2019 őszén Horváth Zoltánnal szemben, ami azért is nagy bukta volt a baloldalnak, mert Csige 2006 óta, azaz 13 évig volt a város vezetője, öt éve összesen 49 szavazattal kapott kevesebbet, mint a Fidesz-KDNP jelöltje.

A választási fiaskó után sem engedte el a baloldal Csige kezét, bár polgármesteri fizetését nem tarthatta meg értelemszerűen, pénz nélkül nem maradt. A ‘19-es önkormányzati választás után rövid idővel egyenesen a DK új területéről, a Niedermüller Péter által frissen átvett Erzsébetvárosból dobtak mentőövet. Emellett Csige más politikai területen is kapott egy állást, ugyanis a BKÜ, azaz a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt. felügyelő-bizottságának tagja lett.

Ennek a szervezetnek a felügyelőbizottsági elnöke lett Fekete Katalin pesterzsébeti DK-s erős ember, aki idén a XX. kerületben indul polgármesterjelöltként. Feketéről írtuk korábban, hogy „kifelejtett” pár millió forintot a vagyonnyilatkozatából. Mint felügyelőbizottsági tag, Csige ezért a megbízatásért a minimálbért, havi bruttó 161 ezer forintot kap. 

Ezt is ajánljuk a témában

Tovább is van, mondjam még?

Csige Tamás egyéb helyről is kapott rendszeresen pénzt és túlzás múlt időt használni, hiszen szerződése a mai napig érvényben van. A birtokunkba jutott dokumentumok rámutatnak, hogy a bukott baloldali politikust Erzsébetváros MSZP-frakciója foglalkoztatja, mint tanácsadó. A szerződés 2020. január 2-án kelt, a dokumentumok általában egy évre szóltak, amelyeket az évkezdésnél újrakötöttek, így történt ez 2024 legelején is. Az utolsó szerződéseket már személyesen Niedermüller Péter polgármester írta alá, ezek értelmében Csige havi bruttó 120 ezer forintot visz haza Erzsébetvárosból. 

A tanító végzettségű Csige szakértelmére azért tart a helyi MSZP-frakció igényt, mert nélküle nem tudják értékelni az önkormányzati előterjesztéseket, valamint hogy kidolgozzon helyettük javaslatokat. „…az MSZP frakció szakértői feladatainak ellátása, az önkormányzati (képviselőtestületi és bizottsági) anyagok véleményezése. Önkormányzati intézmények üzemeltetéséhez, fejlesztéséhez javaslatok kidolgozása.” – áll a kontraktusban. Hogy mi köze Csigének a VII. kerülethez és miért pont őt kellett az erzsébetvárosi baloldalnak felbérelnie, rejtély, mindenesetre eddig több mint hatmillió forintot kapott már a kerülettől. 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antallmiki
2024. május 29. 14:19
Én csak Kunhalmi Ágica miatt hagynám életben az MSZP-t, azt is csak akkor ha filmezne az a buta szajha. 😂😂😂lolll😂😂😂
Mich99
2024. május 29. 13:36
Tehát működik a Vörös Segély és a Moslék Maffia.
Gullwing
2024. május 29. 13:18
A bolsi nem vész el csak más kerületből lopja a lét....
nempolitizalok-0
2024. május 29. 13:01
Vajon mit tudhat? Vörös segély sem jár mindenkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!