Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Dobrev vélhetően már nem emlékszik a Fittelina-botrányra, ha szerinte Sulyok Tamás „egy köztörvényes bűnöző”

2024. május 23. 11:57

Egy színlelt szerződés éveken keresztül tette lehetővé a Gyurcsány-házaspárnak az adófizetési kötelezettség különböző mértékű elkerülését.

2024. május 23. 11:57

Nyitókép: Youtube

Ahogy korábbi cikkünkben mi is megírtuk, közleményben reagált a Sándor-palota arra, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője szerdán azt állította egy videóban: Sulyok Tamás köztársasági elnök „egy köztörvényes bűnöző”, aki a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy magyar termőföldek kerüljenek külföldiek kezébe.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elnöki hivatal közleménye szerint „Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el, nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.” A köztársasági elnöki hivatal azzal zárta közleményét, hogy a rágalmazóval szemben megteszi a megfelelő jogi lépéseket, vagyis várhatóan pert indítanak Dobrev Klára ellen.

És a Fittelina-botrány?

Sokan emlékezhetnek még a Fittelina-botrányra, az Apró-Gyurcsány-villa felújításának történetére 2005-ből. Az Origo cikke szerint a Gyurcsány házaspár 1995-ben hozta létre a Fittelina Kft.-t. Később Gyurcsányné átengedte az Apró-Gyurcsány villa hasznosításának jogát a Fittelina Kft.-nek – amelynek tulajdonosai és tisztviselői ők maguk voltak –, és így 159 négyzetméteres lakásának a bérbeadási jogát is. Ezt a jogot 16 millió forint értéken tartották nyilván a cégben egészen 2000-ig. Ez alapján évi 2,6 millió forintot költségként írhattak le a vállalkozás bevételeivel szemben, 

így minden évben több millió forinttal tudták csökkenteni a befizetendő társasági adót.

Bérlők hiányában azonban alaposan feltételezhető, hogy a saját cégükkel kötött megállapodás színlelt szerződés volt, amire azért volt szükség, hogy éveken keresztül lehetővé tegye Gyurcsánynak és feleségének az adófizetési kötelezettség különböző mértékű elkerülését.

 

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:15
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­k­­e­l­d­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
moricka13-3
2024. június 04. 04:14
Ha és amennyiben széles körben meglévő vagy általános értesülés szerint tolvajnak minősülő kiált tolvajt, magatartása leginkább az undorral együtt a hányás előtti émelygéssel járó hányinger érzés kiváltását okozó cselekmény.
2024. május 25. 10:33 Szerkesztve
Ez a lotyó a kőbunkó párjával mindenre képes a felszínen maradásért
bajai__
2024. május 23. 22:22
Rendben, de ennek mi köze ahhoz, hogy Sulyok Tamás törvényesen járt-e el? Lehet, hogy igaz, de kevés azt mondani, hogy "mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el, nincsen takargatnivalója". Hogyan járt el? Mik voltak a jogszabályok? Erkölcsileg helyesen cselekedett-e? DK elég konkrétan fogalmaz ahhoz, hogy ezek a kérdések megválaszolhatóak legyenek. A bírósági döntésre várni birkaság. Mondjuk, a jogszabályok kérdése, normális esetben, rutin újságírói feladat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!