Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„A rágalmak a választási kampány részei”– reagált a Sándor-palota Dobrev Klára vádjaira

2024. május 22. 16:46

A köztársasági elnöki hivatal megteszi a megfelelő jogi lépéseket a rágalmazóval, Dobrev Klárával szemben.

2024. május 22. 16:46

Nyitókép: Sulyok Tamás Facebook-oldala

Közleményben reagált a Sándor-palota arra, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője szerdán azt állította egy videóban: Sulyok Tamás köztársasági elnök „egy köztörvényes bűnöző”, aki a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy magyar termőföldek kerüljenek külföldiek kezébe.

Az elnöki hivatal friss közleménye szerint „Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. 

Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.”

A kommünikében arra is kitértek, hogy az államfő „állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében”

Ezt is ajánljuk a témában

Megteszik a szükséges jogi lépéseket

A Sándor-palota szerint „az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja”.

A köztársasági elnöki hivatal azzal zárta közleményét, hogy 

a rágalmazóval szemben megteszi a megfelelő jogi lépéseket”, 

vagyis várhatóan pert indítanak Dobrev Klára ellen.

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:20
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­­e­­­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­i­­­ ­p­u­­n­c­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
tintapaca
2024. május 23. 11:37
Rendkivül rossz lépés volt , vagy funkcionáló ügyvédet bármilyen politikai vagy állami vezetővé választani. Szakértőként számtalan mocskos ügyvédi fogással találkoztam.
angolpuska
2024. május 23. 08:48
A kampány legmocskosabb támadását sikerül a bolgár tehénnek elkövetnie.
Ödenburger
2024. május 23. 08:11
A hajánál fogva előráncigálni egy 20 éves (=rég elévült*) ügyet - "hetek óta tartó nyomozó- és kutatómunka" eredményeként, pár dolgot azért mutat: - A DK és csatolt részei, illetve a mögöttük állók komoly erőforrásokat használnak fel arra, hogy a kormánypártokban és azok környékén botrányos, ne adj Isten (ill. esetükben: adja Isten!) törvénytelen eseteket tárjanak fel. - Ha Sulyokra, aki Fidesz-kötődés szempontjából súlytalan ennyire utaztak, akkor el lehet képzelni, mennyire "rádolgoznak" mondjuk Kövérre, Kósára, vagy mondjuk Mészáros Lőrincre. - Azt gondolná az ember, hogy ha igaz a korlátlan korrupcióról szóló sok állítás, akkor bizony ennyi ráfordítással könnyen találnak politikai muníciót a kampányra. - Ehhez képest ez az "eredmény" igencsak szerény. Még az a következtetés is levonható, hogy esélyes, hogy a korrupciós sirámok sem igazak. * Mindezt egy olyan párt részéről, amelynek volt miniszterelnöke ellen egy teljesen nyilvánvaló ügyben csak elévülés miatt nem emeltek vádat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!