Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Dobrev Klára több mint húsz éves szabálytalan szerződések megkötésével vádolja a köztársasági elnököt, reagált a Sándor-palota

2024. május 22. 16:03

A Gyurcsány-párti politikus közölte, az iratokat csütörtökön adja át az ügyészségnek, és lemondásra szólította fel a köztársasági elnököt.

2024. május 22. 16:03

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője egy sajtótájékoztatón nemrég azt állította, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök „egy köztörvényes bűnöző, aki ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek”. A Gyurcsány-párti politikus úgy fogalmazott, 

(Az ügyet) hosszú hetek kutatómunkája előzte meg” 

– idézte a 24.hu.

Állítása szerint Szeged környékén összesen több mint ezer hektárnyi termőföld került strómanokon – és úgynevezett zsebszerződéseken – keresztül külföldiekhez, amiben három-négy ügyvéd játszott közre. A politikus szerint ennek egyik kulcsfigurája volt Sulyok Tamás, a pár hónapja hivatalban lévő köztársasági elnök.

Dobrev ezt követően a DK nevében felszólította Sulyokot, hogy Novák Katalinhoz hasonlóan mondjon le, majd bejelentette, hogy csütörtökön átadja az iratokat az ügyészségnek. S majd miután végzett az ügyészségen, a sajtónak is átadja az állításait igazoló iratokat – fűzte az EP-képviselő a tájékoztatón.

Sulyok Tamás meglátogatta Karsai Dánielt

A lap időközben arról is beszámolt, hogy az államfő látogatást tett a halálos betegséggel küzdő Karsai Dánielnél. A látogatást az alkotmányjogász ápolója is megerősítette, akinek elmondása szerint a több mint félórás beszélgetés „meghitt és jó hangulatú volt”.

A köztársasági elnök biztosította arról Karsait, hogy 

emberileg mellette áll, a kegyelmi jogkörről szóló kérvényét is mérlegelni fogja, 

és arról a közeljövőben írásos választ ad – írta a 24.hu.

Emlékezetes, hogy az életvégi döntés jogáért küzdő alkotmányjogász nemrég kegyelmi kérvénnyel fordult Sulyokhoz. Azt kérte tőle, hogy tegyen nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedőknek, hogy „ne legyen elviselhetetlen a fizikai és mentális szenvedésük” – írta a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Mind a sajtótájékoztatón elhangzottak, mind a Karsai Dánielnél tett látogatás kapcsán kérdésekkel fordultunk a Sándor-palotához. Amint megérkezik a válaszuk, cikkünket frissítjük.

Frissítés:

Szerda délután a Sándor-palota közleményben reagált a Dobrev Klára sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A kommünikében úgy fogalmaztak: „Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója.

Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.”

„Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében” – hangsúlyozták.

Arra is kitértek, hogy „az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja”.

A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket” 

– zárta a közleményét a Sándor-palota.

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:21
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­l­­d­ ­a­ ­­­s­z­­e­­­x­­i­ ­­p­u­­­n­­c­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Isten jobb keze
2024. május 24. 09:50
Bolondúljatok meg! Ha az ország formája nem köztársaság( hala a geci evő fidesznek) akkor mi a ráknak nekünk elnök?? Hogy az arcotokon csússzatok agy mosott birkák!
kisgazda-4
2024. május 23. 12:59
Drága magyar tarkák! Én azt látom, hogy már megint egy gazember jogász van porondon. Az egész magyar országgyűlés ilyen gazfickó ügyvédekből áll, a kormány nagy része is gazember jogászok gyülekezete, alig van rendes tisztességes végzettségű ember, csak doktor doktor. Nincs mérnök nincs közgazdász. Csak ügyvéd maffia. Szerencsétlen Magyarország!
kissb56
2024. május 23. 12:35
Lassan már nincs ember a degenerált korcsok parlamenti frakciójában aki nem büntetett előéletű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!