Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Bencsik András elmondta, mi történik, ha elegendő mennyiségű ember vesz részt a Békemeneten

2024. május 31. 20:00

A Demokrata főszerkesztője szerint az esemény üzenete túlmutat Magyarországon.

2024. május 31. 20:00
null

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője az Origónak adott interjúban elárulta: a Békemenet legfontosabb üzenete, hogy a magyar kormány egyértelműen, keményen és határozottan elutasít minden olyan lehetőséget, amellyel a háborúba bármilyen formában belépne Magyarország. Mindezt azonban csak úgy tudja kellő súllyal képviselni, 

ha ott vannak az emberek a kormány mögött, és kiállnak a békéért. 

Az újságíró úgy látja: a magyar Békemenet példa lehet más európai országok számára, és akármit mond majd a fősodratú nyugati média, az internet jóvoltából a képek és videók önmagukért beszélnek majd, valamint eljutnak mindenhová Európában. Bencsik András úgy véli, hogy van egy félelmetes párhuzam a mostani helyzet és a régi idők között. Felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Bohár Dánielnek adott Patrióta-interjúban elmondta, hogy

ellentétben Tisza István és Horthy Miklós helyzetével, ma Magyarország abban a helyzetben van, hogy nem kényszerül belépni a háborúba, van választása.

Bencsik szerint ha elegendő mennyiségű ember vesz részt az eseményen, az olyan erőt tud adni a kormányzatnak, amely megtámasztja az egyébként sziklaszilárd elhatározást. Úgy látja, az üzenete ennek túlmutat Magyarországon, nem ok nélkül jönnek Erdélyből, Lengyelországból és más európai országokból békepárti emberek: „Azért jönnek el szombaton Budapestre, mert pontosan tudják, hogy ez egy olyan bástya, amit ha nem döntenek meg, akkor a békés Európát meg lehet védeni” – fogalmazott Bencsik András.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 01. 12:32
A PÉNZÜGYI zárást majd TEGYÉTEK közzé! FT/ DB FT/ KG
gyaloggos
2024. június 01. 11:46
BENCSIK! HÁNY hetes volt az az MSZMP-s ÚJSÁGÍRÓ-ISKOLA, amelyiken végeztél? KILÓRA is méritek az embereket, vagy csak DARABRA számoljátok? Hm....?
gyaloggos
2024. június 01. 11:28
VALAKI csak kideríti majd, MENNYI közpénz / DARAB lesz a mutató?
gyaloggos
2024. június 01. 11:23
OSZT majd pontosan írjátok ám le, MONDJÁTOK majd el BAYERRE, GAJDICCSAL, NÉZŐVEL, hogy MENNYI DARAB EMBER VOLT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!