Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Az a szuperképessége, hogy meggondolta magát” – Magyar Péter ezúttal Ceglédi Zoltánnál verte ki a biztosítékot

2024. május 23. 15:15

A politikai elemző a következetesség hiányát kérte számon a Tisza Párt vezetőjén.

2024. május 23. 15:15

Nyitókép: Ceglédi Zoltán Facebook-oldala 

Magyar Péter minden alkalmat kihasznál arra, hogy a kormányellenes retorika mellett egy-egy ellenzéki szervezetet vagy baloldali politikust – legalábbis szavakban – kritizáljon, ezzel pedig a jól kitapintható ellenzékváltó hangulatot is meglovagolja. Sokak szerint mindez csupán egy álságos politikai taktikázás része, ami morális kérdéseket vet fel. Ezúttal Ceglédi Zoltán fortyant fel egy rövid posztban Magyar Péter kettősarcú politikai megnyilvánulásai miatt.

A politikai elemző szerint, ha egy „NER-kedvezményezett” idén márciusban „meggondolta magát” és ellenzéki tábort kezdett el építeni, akkor legalább azt ismerje el, hogy a múltban sem volt mindig igaza.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ceglédi Zoltán

Facebook

Idézőjel

Engem meg minden eszement ellenzéki influenszer meg sajtómunkás szerint a Fidesz fizet, csak mert nem nyalok emide se.

Ceglédinél az verte ki a biztosítékot, hogy Magyar Péter több alkalommal is bírálta a Momentum NOlimpia-kampányát, illetve kritikát fogalmazott meg Hadházy Ákos tevékenységével kapcsolatban. Mint ismert: a TISZA Párt vezetője azt nyilatkozta a minap, hogy a Momentum „bűnben fogant”.

Amikor ezek a lelkes lányok és fiúk a népszavazásra gyűjtöttek, akkor Magyar kiemelt fizetést húzott a NER-től”

vágott vissza Ceglédi Magyar Péternek indulatosan, majd hozzátette, hogy nem az a problémája, hogy Magyar Péter 2017-ben mit mondott a Momentumról, hanem az, hogy most is ugyanazt mondja. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy a politikai elemző fogalmaz:

De a jó életbe már, ha ennek az embernek az a szuperképessége az erre fogékony ellenzéki közvélemény szemében, hogy meggondolta magát, akkor legalább azt ismerjük már el, hogy korábban nem neki volt igaza.

Ceglédi álságosnak tartja, mikor Magyar Péter azt gondolja, hogy egykor, a „NER kiszolgálójaként”, illetve most, ellenzékiként is igaza van, amikor a baloldali pártokat kritizálja. Morálisan elfogadhatatlannak tartja, hogy a „kiábrándult” Magyar veszi a bátorságot és azokat támadja, akik akkor is az Orbán-rendszer ellen küzdöttek, mikor ő különböző állásokat és pozíciókat töltött be a NER gazdasági holdudvarában.

Ha azt ünnepeljük, hogy kiábrándult, akkor nem állíthatjuk azt, hogy ő soha nem is volt beábrándulva.

– jegyzi meg ezen a ponton Ceglédi. 

A politikai elemző olyan ellenpéldákat is említ, akik – miután kiábrándultak az Orbán-rendszerből – részben el tudták ismerni, hogy akkor sem volt „minden oké”, amikor ott voltak és most képesek arra, hogy önkritikát gyakoroljanak. 

Végül Ceglédi igyekszik tisztába tenni a szerinte alapvető morális elvárásokat: „Félreértés ne essék: nem Magyar Péter dedikált bűne 14 év kormányzásának minden negatív hordaléka. De basszus, miféle Új Múlt íródik épp, ahol már akkor is neki volt igaza, és a NER ellen küzdők a fideszesek, amikor ő jogi igazgatóként és igazgatósági tagként és felügyelőbizottsági tagként és tököm tudja, hányféle káderállásban zselézte a sünikét a fejére, míg emezeket épp könnygázzal fújták le.” 

Mindezek után a kérdés az, hogy vajon Magyar Péter – aki ugyanazt mondja, mint az ellenzék színe-java – mikor lesz hajlandó arra, hogy beismerje: részben ő is része volt annak a politikának, amit most előszeretettel támad. 

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:14
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­ ­p­u­n­­c­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
luisbathhelena
2024. május 27. 16:17
MP nem létező programja a pillanatnyi hanulatokon és közvélekedésen alapul.Miért pont-az amúgy népszerütlen NOlimpián akadunk föl? Van itt 1000 más ellentmondás is. A fickó egy üres doboz, amit marketingesen töltenek föl-ellentmondásos - moslékkal.
Darthvader
2024. május 25. 09:38
Pszichopeti skywalker bp! Nekem az a bajom a pártoddal hogy nem a bűnben, hanem egyenesen a pokolban fogant. És már most sokkal rosszabb vagy annál, mint akit leváltani akarsz. Kik tesznek sikeressé? Amikor fizetni kell nekik, azt nem fogod szégyellni? A "haza" szót oly gyakori emlegetése miatt kérdezem.
reepcze
2024. május 23. 18:18
Érdekes, hogy CZ-nek azzal nincs baja, hogy Polos (nem becézzük) Peti hányszor gondolta meg magát, hogy mégsem fog vitázni másokkal. Pedig lehetne. Figyelemre méltók egyébként ezek az elemzők, akik eddig az összes csalódottfideszest előbb pajzsra emelték, aztán meg rájöttek, hogy nem okésak. Nota bene ebből tanulhatnának az énvagyokazújmessiások is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!