Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Antirasszista díjat kap Somos András, az ATV volt műsorvezetője

2024. május 24. 15:36

A laudációját Rónai Egon mondja majd.

2024. május 24. 15:36

Radnóti Miklós Antirasszista Díjat vesz át június elején Somos András. A tévés azt követően távozott önként az ATV-től, hogy egy műsorban azt mondta, Kaleta Gábor nem pedofil – írta meg a Media1.

A lap arról is beszámolt, hogy az, hogy a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) Somos Andrást Radnóti Miklós Antirasszista Díjban részesíti, még az év elején eldőlt. Azonban a március 21-re kitűzött díjátadó előtt egy hónappal Somos távozott az ATV-től, és mivel nem akarta, hogy jelenléte esetleg elvigye a fókuszt a díjátadó ünnepség lényegéről, ezért akkor visszalépett a már odaítélt díj átvételétől. 

Azóta viszont a helyzet tisztázódott, valószínűleg vissza is tér a televízióba – olvasható az újabb díjátadóra vonatkozó meghívóban, amelyre a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) honlapján akadt rá a Media1.

Ezt is ajánljuk a témában

A meghívóból az is kiderült, hogy a díjátadót június 3-án, 10 órakor tartják az újságírói szervezet székházában. 

Az esemény házigazdája Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke lesz, Róna Judit Radnóti-díjas MEASZ-aktivista bevezetőt mond, ezután a díjazottat Hanti Vilmos, a MEASZ és az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének (FIR) elnöke köszönti.

Somos András laudációját a szintén Radnóti-díjas Rónai Egon mondja majd el. A díj átadásában Zsolnai Júlia Radnóti-díjas működik majd közre.

Rövidesen visszatérhet a képernyőre Somos

Németh S. Szilárd az ATV vezérigazgatója néhány hete arról beszélt a Media1-nek, hogy Somos András eleinte vendégként szerepel majd a csatornán, de az sem kizárt, hogy ősszel rendesen is visszatér majd. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nemrég láthatták is a nézők a Heti Naplóban, ahol a Karsai Dániel alkotmányjogásszal készített interjút követően elemezte a láttotakat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­e­l­d­ ­­­a­ ­­­s­­z­e­­x­­­i­­­ ­­­p­u­n­c­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
antal-2
2024. május 25. 22:11
Az egy terrorista díj. Az antifák nemrég vertek agyon magyaraokat mert magyarok. Antirasszista, antifa = hungarofób terrorista Legalább névvel, arccal felvállalja!
zsanett-kúnrum
2024. május 25. 16:41
Van ez olyan dícső mint görgényi budapest hőse díja.
A ráció prófétája
2024. május 25. 10:26
Díj, amit maguk között osztanak ki azoknak, akiknek nincs bizonyítható „Orbán egy cigány“ megszólalása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!