Álhír, hogy venezuelai menekültekkel befolyásolnák a helyhatósági választások kimenetelét az I. kerületben

2024. május 31. 15:21

A tények és a számok azt bizonyítják, hogy ismét csak egy balos hisztériakeltés történt.

2024. május 31. 15:21

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA 

Nyitókép: Várkapitányság Nzrt / MTI

Több száz – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Idősek Otthonába bejelentett – venezuelai menekült szavazhat az I. kerületben a Fideszre, aggódtak az elmúlt napokban a baloldali jelöltek – ám mindez nem igaz! 

A számok azt mutatják, hogy a kormányellenes médiában megjelent hír csupán hisztériakeltés volt.

A tények a következők. 

Budapest I. kerületének 4. szavazókörében – amelyben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Idősek Otthona található – a választópolgárok száma március 13-án 1469, április 1-jén1477, május 1-jén 1487, míg május 30-án 1473 fő volt (ebből 1401 lakos a szavazókörben, 72-en pedig mozgóurnával kíván szavazni), vagyis az önkormányzati választások kitűzése óta 

semmilyen érdemi változás nem történt az I. kerületben a lakosságszámot illetően. 

A Máltai Szeretetszolgálat jelezte, hogy csupán egy olyan adminisztratív döntést próbáltak hamis színben feltüntetni, amely semmilyen befolyással nincs a választókörzetre, illetve amelynek célja nem politikai, hanem karitatív-jellegű volt. 

Ahogy a szervezet írja: „A Venezuelából érkező menekült családok hivatalos iratainak intézése Magyarországra érkezésük után kezdődik, kisebb-nagyobb megszakításokkal, de öt éve folyamatosan zajlik. Budapesten a Fő utcai intézmény lakcímén érhetik el őket a hivatalok, amíg a Máltai Szeretetszolgálat segítő programjában részt vesznek. A programból való kilépésük után, amikor például saját lakásba, önálló albérletbe költöznek, vagy elhagyják a magyar fővárost, a Máltai Szeretetszolgálat kijelenti az érintetteket a Fő utcai címről. Utoljára idén januárban, ezt megelőzően tavaly októberben és szeptemberben jelentett ki az ellátásból kikerült családokat az I. kerületi címről a karitatív szervezet.

Az ügyintézéshez szükséges lakcímbejelentés a szociális munka általános gyakorlata, nemcsak a Máltai Szeretetszolgálatnál, hanem minden olyan szervezetnél, amely otthonukat elveszített személyekről gondoskodik. Ötven-hetven férőhelyes hajléktalan ellátó intézmények címére több esetben akár 400-500 személyt is bejelentenek a szociális munkások, hogy az érintettek különböző ellátásokat igénybe vehessenek. A feladat a szociális munka jogszabályban is rögzített része, és aki folyamatában figyelemmel kíséri ezt a tevékenységet, tudja, hogy a választások időpontja nem befolyásolja az intézmények címére bejelentett emberek számát.

 

„V. Naszályi Márta a kiszolgáltatott emberekre, a menekültek emberi méltóságára sincs tekintettel”

A hisztériakeltésre Böröcz László, a kormánypártok polgármester jelöltje is reagált közösségi oldalán. Mint fogalmazott, 

Menekültek ellen uszít V. Naszályi Márta, ha a hatalma megőrzése a tét”.

Böröcz többk között kiemelte, hogy a menekültek már 2019 őszén is itt voltak, amikor V. Naszályi Mártát polgármesterré választották. Továbbá arra is emlékeztetett, hogy 2023 októberében Lamperth Mónika, Gyurcsány egykori belügyminisztere a jegyzővel és a polgármesterrel együtt dolgozta ki az új körzethatárokat, ezt dokumentumok bizonyítják. „Legkésőbb ekkor már pontosan tudták, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületébe hányan vannak bejelentve, mivel a körzet választóinak számát is ehhez igazították”.

A polgármesterjelölt a posztját azzal zárta, 

V. Naszályi Márta a kiszolgáltatott emberekre, a menekültek emberi méltóságára sincs tekintettel, ha a hatalma megőrzéséről van szó.

 Június 9-én a választók arról is döntenek, hogy ilyen polgármestert szeretnének-e az I. kerületnek”.

Böröcz teljes bejegyzését alább olvashatja:

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 31. 22:20 Szerkesztve
Figyelni kell a névlistát, hogy hány olyan családnevű választó szavaz, mint: González Rodríguez Pérez Martínez Gómez López Hernández García Morales Torres Semmiképpen ne keverjétek ide a Orsós Balog Bogdán Lakatos Oláh családneveket, mert ezek nem indián nevek!
leonardodicarpaccio
2024. május 31. 19:28
"Menekültek ellen uszít V. Naszályi Márta, ha a hatalma megőrzése a tét”. Ez Magyarországon bejön, így egy politikusnak ezt kell csinálni. De Naszályi ebben még nem profi, így ajánlom neki - továbbképzésként - az Origo-t.
BartSimpson
2024. május 31. 19:14
És 5 év alatt - ha itt is maradtak - hol is tartózkodtak, hol laktak, miért nem oda vannak bejelentve? Nincs velük semmi gondom de ez kissé fura...
2024. május 31. 17:41 Szerkesztve
"Budapest I. kerületének 4. szavazókörében – amelyben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Idősek Otthona található – a választópolgárok száma március 13-án 1469, április 1-jén1477, május 1-jén 1487, míg május 30-án 1473 fő volt (" b+ az internet korában a sánta kutyát hamarabb. forrás: valasztas.hu 2019-es önk. választás: feldolgozottság: 100% jogerő állapota: jogerős Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 1 954 fő szintén a választás.hu-ról a 2024-es adat, I. kerület, 4. választókörzet, két szavazóhelység adatai: 4. EVK, 7. szavazókör: Választásra jogosultak száma: Önkormányzati választáson 1223 4. EVK, 8. szavazókör: Választásra jogosultak száma: Önkormányzati választáson 1340 azaz a 4. EVK-ban a választásra jogosultak száma: 2563 - egyelőre, mert ugye ma estig lehet átjelentkezni szóval 2563. 2019-ben 1954 fő volt. Kijelentkeztek ugye a fidelitasosok (volt belőle ügy? nem), szóval a ~800 fő stimmel. AKKOR MI AZ ÁLHÍR? hát az, hogy 1473 fő szavazhat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!