Tíz nap van hátra: minden autóst érintő határidő közeleg

2024. április 05. 17:36

Több ponton is változtak a gépjárműadó befizetésének szabályai.

2024. április 05. 17:36

Nyitókép: Getty Images / Jung Getty

 

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján. A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be az adó – írták.

Elektronikusan és csekken is történhet a fizetés

A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést. A határozatokat a NAV elektronikusan (cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre) küldte mindenkinek, aki rendelkezik elektronikus elérhetőséggel. Akik nem rendelkezik elektronikus elérhetőséggel, azok postán kapják meg a dokumentumokat.

A gépjárműadót április 15-ig, egy összegben kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

A NAV közleménye szerint a szabályok egyszerűsítésére azért is volt szükség, mert az ügyfelek nagy részénél a kétszeri fizetés csak gondot okozott, vagy elfeledkeztek a második részletről, vagy duplán fizettek.

Fontos, átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovatban, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, viszont

mindig a legfrissebb verziót kell használni.

A NAV arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes kihasználni az EU legegyszerűbb részletfizetési kedvezményét, amely a NAV-Mobil alkalmazásban csak néhány kattintás. A gépjárműadóra automatikusan járó öthavi pótlékmentes részletfizetést magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. A likviditással küzdő gazdálkodó szervezetek – a törvényi feltételek fennállása esetén – részletfizetést, fizetéshalasztást kérhetnek.

A gépjárműadóval kapcsolatban minden információ megtalálható a NAV honlapján. Már elérhető új tájékoztatónk, amely a mobilappos fizetést mutatja be lépésről lépésre – tette hozzá az adóhatóság.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­s­­­ ­l­­á­­n­­­y­­o­­k­­­ ­v­­á­r­­n­a­­­k­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
NorthernOutlaw
2024. április 06. 12:14 Szerkesztve
És a csekket mikor akarják küldeni?? Nekem eddig semmit nem küldtek.
Átoperált Kiscsoportos
2024. április 05. 21:34
Azért kell 1ben kifizetni mert a Bakcigány Pedovajdátok 2 hónap alatt összehozta a hiány majd 70 %-át. Pedoelvtársak, Pedocigánycselédek, Pedonindzsahuszárok! Ha Gyurcsány úr lenne a miniszterelnök 2-szer ekkora fizetések és nyugdíjak lennének fele ekkora árszínvonal mellett !!! Ezt is a Bakcigány Pedovajdátoknak köszönhetjük: - az EU-ban utolsók vagyunk - 2010 óta majd' 3 szorosa lett az államadósságunk - az € zóna 3-szorosa az inflációnk - az államháztartási hiány az EU-ban az egyik legnagyobb - 400 körül van az € - az EU-ban nálunk volt a legnagyobb vásárlóerő csökkenés - 2023-ban kb 2000 milliárd buktája volt az mnb-nek - az EU-ban az értékéből a legtöbbet vesztett deviza a HUF lett - itt adják Európa egyik legalacsonyabb bérét - itt van az EU-ban harmadik legnagyobb adóteher a fizetéseken Egyébként a békegalamb harci vajdátok bekerítette már Brüsszelt ???
atti64
2024. április 05. 21:31
TUDJUK
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!