Sajtóértesülés: hamarosan Magyarországra látogat a kínai elnök

2024. április 09. 14:17

Párizs és Belgrád után érkezhet Budapestre.

2024. április 09. 14:17

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hszi Csin-ping május elején Budapestre jöhet – értesült két egymástól független forrástól a Szabad Európa.

A lap úgy tudja, a kínai elnök május 5-én érkezik Franciaországba két napra, majd Belgrádba látogat. A szerbiai látogatást Aleksandar Vučić szerb elnök február végén jelentette be, de akkor még nem beszélt pontos dátumról. 

A legújabb információk szerint Belgrád után Budapest lesz a következő állomása.

Orbán Viktor 2014 decemberében járt Pekingben. Akkor jelentették be, hogy kétvágányú vasúti pálya épül Belgrád és Budapest között. Magyarország ezzel csatlakozott az Egy övezet, egy út kezdeményezéshez

Legutóbbi látogatása során miniszterelnök kollégájával tárgyalt a két ország gazdasági együttműködésének fejlesztéséről.

Ezt is ajánljuk a témában

A Szabad Európa felidézte azt is,  Hszi Csin-ping 2009 októberében, még a Kínai Népköztársaság alelnökeként tett négynapos hivatalos látogatást Magyarországon. Sólyom László köztársasági elnök mellett fogadta akkor Bajnai Gordon miniszterelnök fogadta, majd aláírtak tizenöt kétoldalú egyezményt.

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­g­­ö­s­­­ ­l­­á­n­y­­o­­k­­ ­­v­á­­r­­­n­a­­­k­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
polárüveg
2024. április 18. 08:39
Kína óriás állam, nagy nemzet, - Magyarország kis ország, kis nép. Stratégiai gondolkodásban, jövővízióban, panorámalátásban, kreatív problémamegoldásban, politikai stabilitásban Hszi elnök és Orbán miniszterelnök viszont partnerek.
salmonella
2024. április 18. 08:11
Orbán egyedül maradt.
atti64
2024. április 09. 17:27
A KINAIAK SZÁZSZOR KÜLÖMBEK MINT A FOSCSOMO UNIO REMÉLEM MINNÉL HAMARÁBB SZÉTESIK EZ A TRÁGYADOMB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!