Ha jön is az orosz üzletlánc, sokat kell még várni az első üzletek megnyitására

2024. április 11. 11:45

Egyre több jel utal arra, hogy Magyarországra készül a Mere üzletlánc, de nem lesz könnyű dolga: ha sikerül is betörnie a hazai piacra, az első üzletek megnyitására hónapokat, a terjeszkedésre akár éveket is várnunk kell.

2024. április 11. 11:45
Russian discounter closed due to delivery bottlenecks

Nyitókép: JAN WOITAS/dpa-Zentralbild/dpa Picture-Alliance via AFP

Hosszadalmas, több lépcsős engedélyeztetési procedúrán kell végigmennie egy vállalkozásnak ahhoz, hogy új üzletet nyisson. Ez a kisebb boltokra is igaz, a nagy külföldi üzletláncokra pedig különösen, ezért a kiskereskedelmi szektor egyelőre nem lát veszélyt az orosz üzletlánc, a Mere – sajtóhírek szerint – tervezett magyarországi terjeszkedése miatt. Egyebek mellett az érvényben lévő „plázatörvénynek” is meg kell felelniük az üzleteknek, ami nehéz feladat – értesült ágazati forrásokból a Mandiner.

Úgy tudjuk, egy új diszkontüzlet megnyitása a hazai szabályozás és a hatósági eljárás miatt több hónapig tartó folyamat, így az orosz Merle képtelenség, hogy belátható időn belül a hazai élelmiszer-kiskereskedelem meghatározó szereplőjévé váljon.

A magyar vásárlóknak ugyanakkor csábító lehet az az ígéret, hogy a Mere a már itt lévő diszkontláncokhoz képest akár 20-30 százalékkal is alacsonyabb árakat kínálna. A Szerbiában már működő orosz lánc alapján a Mere üzletei raktárszerű, egyszerű kialakításukkal ugyanakkor várhatóan egyáltalán nem lesznek hívogatók.

Az orosz hátterű, Európában már jelen lévő Mere szupermarket hálózat Magyarországon munkatársakat keres a beszerzési menedzser pozícióra – olvasható a TS Retail Kft. LinkedIn-oldalán. A kiírás szerint a cég már 10 országban jelen van és „kifejezetten alacsony árpolitikát” folytat, ami „20 százalékkal alacsonyabb a piaci áraknál” – számolt be a Vg.hu. A Mere jól megközelíthető munkahelyet és havi nettó 1300 euró (508 ezer forint) munkabért kínál. 

Ezt is ajánljuk a témában

Korábban a Világgazdaság arról számolt be, hogy a Mere – pontosabban már a MyPrice – nem Magyarországon, hanem Belgiumban nyit új üzletet. Arról szólt a hír, hogy a MyPrice április 12-én, ezen a héten pénteken nyitja meg negyedik belga boltját Antwerpenben. A tervek szerint még ebben a hónapban átadják az ötödik boltjukat is, Bertrix településen. Ezzel pedig nincs vége a sorozatnak, ugyanis az orosz lánc gőzerővel keresi a további helyszíneket.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­­á­n­­y­­o­­­k­ ­­v­­­á­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
contractor-2
2024. április 19. 15:43
Ha nincs helyben sütött pékáruja, akkor sok esélye nincs, de egyébként sem, még ha orosz zsidók is.
lazio154-2
2024. április 11. 13:45
A szerbiai árakat felesleges alapul venni, ott az élelmiszerek áfája 8 % ! Nálunk 31,4% os áfával a Lidl színtű árai lennének!
Király Kávéház
2024. április 11. 13:28
A 90 -es évek elején is raklapról vásároltunk ilyen diszkontokban... Hogy örültünk hogy jó áron tudunk vásárolni... a kérdés csak az hogy : MERE fognak nyílni az első üzletek ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!