Ez lehet Karácsony Gergely igazi célja: íme az elemző legújabb elmélete!

2024. április 05. 13:18

Kiderült, hogy ez a forgatókönyv nem is számít réginek.

2024. április 05. 13:18

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

A múlt héten 2026-ig szóló megállapodást írt alá Karácsony Gergely a Demokratikus Koalícióval és az MSZP-vel, amelynek keretében közös miniszterelnök-jelöltet állítanak majd a parlamenti választáson. Sajtóhírek szerint ez a személy nem más, mint Dobrev Klára lesz, ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy ismét Karácsony Gergelyt tolják majd előtérbe Gyurcsány Ferencék – fogalmazott legújabb videóelemzésében Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Deák Dániel kiemelte: ez a forgatókönyv nem lenne ismeretlen a főpolgármester számára,

ugyanis a 2018-as és a 2022-es választáson is próbálkozott hasonlóval. Mindez azt üzeni, Karácsony Gergelynek nem Budapest a fontos, neki országos pártpolitikai ambíciói vannak.

Ennek a megállapodásnak két fontos üzenete is van az elemző szerint. Az egyik legfontosabb, hogy Budapest vezetése teljes mértékben Gyurcsány Ferenctől függ, Karácsony Gergely semmilyen érdemi politikai mozgástérrel nem rendelkezik.

A másik pedig az, hogy Karácsony Gergely továbbra is az országos politikával van elfoglalva, nem pedig Budapesttel.

Mindez nem meglepő álláspontja szerint, ugyanis Karácsony Gergely mind a 2018-as, mind a 2022-es parlamenti választáson miniszterelnök akart lenni, ugyanakkor mindkét esetben elbukott. Erősen kérdéses az elemző szerint, hogy 2026-ban nem fordul-e elő ugyanez a forgatókönyv, ugyanis a Gyurcsány Ferenc ismét más szereplőben gondolhat a direkt indulás helyett, hiszen mind ő, mind Dobrev Klára társadalmi elutasítottsága igen magas.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­l­á­­n­­y­­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­­­n­­a­­k­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
KBA98
2024. április 05. 17:35
Egy nagy szart!
concrete
2024. április 05. 14:34
Az önkormányzati pozíciók mára puszta szimbólummá üresedtek. Budapest közeljövője Orbán Viktor kezében van: akár Rákorendezőn, akár a Bosnyák téren kizárólagosan érvényesül az ő akarata. (adott esetbekben nem is baj) Aki nem megrögzött párthívőként nézte, annak Tarlós és Karácsony mandátumai lényegében összemosódnak: mindkettő lyukas tarisznyájú koldusként tengette a főpolgármesterkedést. Pénz nélkül meg még a működtetés is problémás, a fejlesztés meg totál lehetetlen. Ergo: praktikusan teljesen mindegy, ki a cím birtokosa. Viszont nagyon jelentős szimbólumértéke van: ez egy olyan pozíció, amire több mint egymillió (kb 1.300ezer) ember közvetlenül szavazhat(na). És a győztesnek akár több, mint 350 ezer szavazat is kellhet. (Debrecenben a tizede sem kellett a polgármesterséghez) Vagyis: tudatosan vagy tudat alatt, a főpolgármester választása mindenki számára pártmeccs. Böbe babát is jelölheti Gyurcsány. A Főváros veszíteni akarja látni a Főmérnököt. Ennyi.
zatoicsi
2024. április 05. 13:57
Micsoda tervek, pont olyanok amit levitézlett alkoholisták zagyválnak össze hagymázas képzelgéseik közepette. Kocsmákban gyakorta megfigyelhető ez a figura - valaha volt valaki. Valaha. Pont mint Feri. Egyszer, egy rövidke időre volt valaki. Aztán egy nagy büdös senki lett belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!